Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Βρε δεν είναι εδώ το Σούλι...

… εδώ είναι του Ρασούλη!


Φύλλις Νικολάου

Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Ο λόγος για τον Μανώλη Ρασούλη.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» που δημιούργησε με τον Νίκο Ξυδάκη, άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα. 

Απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δήθεν», προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και καλλιτέχνες-έκπληξη της βραδιάς, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αρκετούς από αυτούς συνεργάτες του από παλιά, και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας… σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή. 

Μη το χάσεις! 

Εδώ είναι του Ρασούλη

Επιμέλεια ορχήστρας: Τάκης Φραγκούς, Νίκος Ξυδάκης,  Δημήτρης Μπουζάνης

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Πότε: Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ώρα έναρξης:  20.30

Είσοδος: από 17€

Πληροφορίες: 2107282333

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.