Σε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο… - AllYou.gr

Search

Σε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο…

…η απόλυτη ελευθερία σκεπάζει τον απόλυτο έλεγχο.

08 Μαρτίου 2016

Κάπου πολύ πολύ μακριά και πολύ πολύ κοντά υπάρχει ένας κόσμος όπου η απόλυτη ελευθερία σκεπάζει τον απόλυτο έλεγχο, όπου η απόλυτη ουτοπία συναντά τη δυστοπία. Αυτός ο κόσμος στεγάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι. Εκεί δηλαδή που ανεβαίνει το «Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος» του Άλντους Χάξλεϊ.

Σε ένα μέλλον όπου ο χρόνος μετριέται σε χρόνια μηχανών, σε μια μετά Φόρντ εποχή, οι άνθρωποι κλωνοποιούνται, δημιουργούνται μέσα σε φιάλες, διαχωρίζονται σε βαθμούς ευφυΐας προκαθορισμένης από το Α έως το Ε, ντοπάρονται από το κρατικό ευφορικό ναρκωτικό "soma", ανήκουν σε όλους και ποτέ σε έναν, υπόκεινται σε συνεχή υπνοπαιδεία και μοιάζουν πάντοτε νέοι γνωρίζοντας την ακριβή ημερομηνία θανάτου τους.  

Ένας κόσμος δίχως ρωγμές, τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση των Αγρίων από το Νέο Μεξικό -εκεί που ακόμα οι άνθρωποι γεννιούνται, που πιστεύουν στο Θεό και την αιώνια αγάπη. Ένας από αυτούς εκφράζεται με φράσεις από τον Σαίξπηρ.  Αναφωνεί «Ω! Θαυμαστέ Καινούργιε Κόσμε». Και μετά διαλύεται, σπάει, και ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει και χωρίς αυτόν.

Ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον ερχομό των Αγρίων, θα είναι όμως ίδιος;

Τα λέμε απόψε εκεί! 

Brave New World - Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος 

Συγγραφέας: Άλντους Χάξλευ

Σκηνοθεσία, Διασκευή, Θεατρική Απόδοση: Δήμητρα Τάμπαση 

Παίζουν οι: Θεανώ Βασιλείου, Αντωνίνα Βλουτή, Θεοδόσης Δρακόπουλος, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου, Κωστής Στεφανής, Μυρτώ Στράμπη, Δήμητρα Τάμπαση, Θανάσης Τσεκούρας 

Πού: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 39, Γκάζι

Πότε: Δευτέρα & Τρίτη ώρα 21.15

Είσοδος: 10€ και 5€ (άνεργοι-φοιτητικό-ατέλεια)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103464380Ακολούθησε το allyou στο Instagram!