Ένα τοξικό νέφος, ένας υπόγειος κόσμος και η Κοσμόπολις - AllYou.gr

Search

Ένα τοξικό νέφος, ένας υπόγειος κόσμος και η Κοσμόπολις

Τι κοινό έχουν τα τρία παραπάνω; Τον ένα και μοναδικό Ντον Ντελίλο.

16 Μαρτίου 2016

Nerds του κόσμου ενωθείτε! Κι αυτό γιατί το δικό μας λογοτεχνικό μανιφέστο θα γραφτεί απόψε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εκεί θα συναντήσουμε τον λατρεμένο Ντον Ντελίλο, έναν από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς των τελευταίων 30 ετών, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα –αγαπημένο τόπο της νιότης του– για μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη.

Γνήσιος ανατόμος της παράνοιας της εποχής μας, των φανερών μα και αφανών σχέσεων εξουσίας, των συλλογικών φοβιών και ατομικών εμμονών, με σπουδαία ψυχολογικά και συνάμα πολιτικά μυθιστορήματα στο ενεργητικό του, όπως τα «Ζυγός», «Υπόγειος κόσμος», «Λευκός θόρυβος» (ναι, το αγαπημένο μας!), «Κοσμόπολις» (που πρόσφατα μετέφερε στο σινεμά ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ), ο Ντον Ντελίλο δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς.

Έχοντας εργαστεί για ένα διάστημα ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία της Madison Avenue στη Νέα Υόρκη (την ίδια περίοδο με τους τηλεοπτικούς Mad Men), ο Ντελίλο αφοσιώθηκε πολύ γρήγορα στην πεζογραφία, ειδικά μετά τη μεγάλη «αμερικανική τραγωδία», όπως ορίζει ο ίδιος τη δολοφονία του Προέδρου Κένεντι, με το περίφημο ερασιτεχνικό φιλμ της στιγμής του φόνου να αποτελεί θέμα ανάλυσης από τον ίδιο το συγγραφέα σε κατοπινά του έργα, στα οποία θίγει με υπόγειο, ανησυχαστικό τρόπο τη σκοτεινή δύναμη της εικόνας στην εποχή μας, πολύ συχνά σε κόντρα με αυτό που εκλαμβάνουμε ως πραγματικό ή απλώς λογικό.

Εμείς έχουμε τόσα να τον ρωτήσουμε, περιμένουμε με ανυπομονησία να τον ακούσουμε και -σαν σωστές groupie- θα περιμένουμε καρτερικά να υπογράψει το αγαπημένο μας βιβλίο. 

Τα λέμε εκεί!

Don DeLillo στη Στέγη

Πού: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19.00

*Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει μια (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!