Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένα τοξικό νέφος, ένας υπόγειος κόσμος και η Κοσμόπολις

Τι κοινό έχουν τα τρία παραπάνω; Τον ένα και μοναδικό Ντον Ντελίλο.


Φύλλις Νικολάου

Nerds του κόσμου ενωθείτε! Κι αυτό γιατί το δικό μας λογοτεχνικό μανιφέστο θα γραφτεί απόψε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εκεί θα συναντήσουμε τον λατρεμένο Ντον Ντελίλο, έναν από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς των τελευταίων 30 ετών, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα –αγαπημένο τόπο της νιότης του– για μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη.

Γνήσιος ανατόμος της παράνοιας της εποχής μας, των φανερών μα και αφανών σχέσεων εξουσίας, των συλλογικών φοβιών και ατομικών εμμονών, με σπουδαία ψυχολογικά και συνάμα πολιτικά μυθιστορήματα στο ενεργητικό του, όπως τα «Ζυγός», «Υπόγειος κόσμος», «Λευκός θόρυβος» (ναι, το αγαπημένο μας!), «Κοσμόπολις» (που πρόσφατα μετέφερε στο σινεμά ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ), ο Ντον Ντελίλο δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς.

Έχοντας εργαστεί για ένα διάστημα ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία της Madison Avenue στη Νέα Υόρκη (την ίδια περίοδο με τους τηλεοπτικούς Mad Men), ο Ντελίλο αφοσιώθηκε πολύ γρήγορα στην πεζογραφία, ειδικά μετά τη μεγάλη «αμερικανική τραγωδία», όπως ορίζει ο ίδιος τη δολοφονία του Προέδρου Κένεντι, με το περίφημο ερασιτεχνικό φιλμ της στιγμής του φόνου να αποτελεί θέμα ανάλυσης από τον ίδιο το συγγραφέα σε κατοπινά του έργα, στα οποία θίγει με υπόγειο, ανησυχαστικό τρόπο τη σκοτεινή δύναμη της εικόνας στην εποχή μας, πολύ συχνά σε κόντρα με αυτό που εκλαμβάνουμε ως πραγματικό ή απλώς λογικό.

Εμείς έχουμε τόσα να τον ρωτήσουμε, περιμένουμε με ανυπομονησία να τον ακούσουμε και -σαν σωστές groupie- θα περιμένουμε καρτερικά να υπογράψει το αγαπημένο μας βιβλίο. 

Τα λέμε εκεί!

Don DeLillo στη Στέγη

Πού: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19.00

*Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει μια (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα