Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Πού είναι κρυμμένη η χαρά;

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε ένα διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.


Φύλλις Νικολάου

«Εκείνο το βράδυ ήταν όλα σιωπηλά κι όλα ωραία. Πού ήταν κρυμμένη η χαρά; Μα ήταν μια τρέλλα να τον ξανάβρω εκεί πάλι, εκεί στο ταβερνάκι του Πάτα, σαν κανάν  άγγελο καθιστόν στη γωνία του, με μπροστά του το κατοσταράκι κρασί!»

Απόψε, η ταβέρνα του Πάτα στήνεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Εκεί θα κάνει την εμφάνισή της η ομάδα Terre de Semis και «Ο Κύριος του Τζάκ», του Γιάννη Σκαρίμπα.

Όλα θα ξεκινήσουν όταν στην ταβέρνα μπει ένας πολύ όμορφος νεαρός που συστήνεται ως λοστρόμος του κότερου «Τζούλια Δεπάνου» που έχει αράξει προσωρινά στο λιμάνι της Χαλκίδας. Η εξωπραγματική ομορφιά του λοστρόμου πυροδοτεί διφορούμενα σχόλια στην ταβέρνα κι ένα θερμό επεισόδιο θα αποτελέσει την αφορμή για να συνδεθεί ο ήρωας του έργου με το πρόσωπο του λοστρόμου. 

Η απατηλή όψη των πραγμάτων, ο αμφίβολης ταυτότητας ερωτισμός, η ανατροπή, το παιχνίδι και η απόλαυσή του, ως προϊόν  της φαντασίας και άρα αντίποδα της πραγματικότητας και ο αποχαιρετισμός. Ο κάθε λογής αποχαιρετισμός αποτελούν τα θέματα που αγγίζει το έργο του Σκαρίμπα.

Η ομάδα Terre de Semis θα επιχειρήσει να εισχωρήσει στον κόσμο του μεγάλου συγγραφέα την έκρυθμη συμπεριφορά της γλώσσας του, όπως λέξεις σε αργκό, ιδιωματισμούς, ηθελημένα λάθη που δημιουργούν αμφισημίες αλλά κυρίως λέξεις πλασμένες από τον ίδιο. Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο τέχνασμα του συγγραφέα, την μεταμφίεση, θα μας διηγηθούν μια ιστορία για τον έρωτα και για τον αποχαιρετισμό.

Τα λέμε εκεί στις 21.15 ακριβώς!

Ο Κύριος του Τζάκ

Βασισμένο στο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα Terre de Semis

Παίζουν οι: Άρης Λάσκος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη

Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος

Πότε: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 19.00 έως τις 20 Μαρτίου 2016

Τιμές εισιτηρίων: Από 12€

Πληροφορίες: 210 9212900

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα