Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες... ή λιγότερο! - AllYou.gr

Search

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες... ή λιγότερο!

Στην παρέα μας θα είναι ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού και η πριγκίπισσα Αούντα.

20 Μαρτίου 2016

Πάμε στοίχημα ότι μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο σε λιγότερο από 120 λεπτά; Τι εννοείς δεν γίνεται; Για να σε πείσουμε ότι μπορεί να συμβεί αυτό το θαύμα, σε καλούμε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Από εκεί θα ταξιδέψουμε στο ομιχλώδες και μουντό Λονδίνο και θα συναντήσουμε τον Φιλέα Φογκ, ο οποίος με αφορμή ένα άλλο στοίχημα, θα ξεκινήσει από την βρετανική πρωτεύουσα για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο, ποδήλατο, έλκηθρο... ακόμα και με ελέφαντα! 

Μαζί με τον πιστό αλλά αγαθό υπηρέτη του Πασπαρτού και τον επίμονο αστυνόμο Φιξ ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, γνωρίζουν αλλιώτικους ανθρώπους, αντιμετωπίζουν απρόοπτες καταστάσεις και καταφέρνουν να σώσουν την πριγκίπισσα Αούντα από την... πυρά, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή! 

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» ή αλλιώς το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν που «στοίχειωσε» τα παιδικά μας χρόνια (ευχαριστούμε μαμά!) αποτελεί μια γλυκιά ιστορία που προβάλλει την εφευρετικότητα και την κινητοποίηση των εσωτερικών μας δυνάμεων στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την αφοσίωση στην επίτευξη στόχων, τονίζει το αίσθημα της τιμής και του δικαίου, μας ξεναγεί στα ήθη και στις παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου και προσφέρει άφθονη δράση, χιούμορ και περιπέτεια. 

Πάμε στοίχημα ότι έχουμε δίκιο; Ραντεβού στην Βασ. Σοφίας!

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη

Θεατρική διασκευή: Γιώργος Γαλίτης

Ερμηνεύουν οι: Τίνα Γιωτοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Παναγιώτης Κλίνης, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Κώστας Πέτρου, Στέφη Πουλοπούλου και Σαμψών Φύτρος

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Πότε: κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 24 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος)

Πληροφορίες: www.megaron.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!