Απόψε ανοίγουμε παράθυρα - AllYou.gr

Search

Απόψε ανοίγουμε παράθυρα

Όχι στη μεθυστική μυρωδιά του νυχτολούλουδου, αλλά στην Ποίηση.

21 Μαρτίου 2016

Από το «Αρνάκι άσπρο και παχύ» και το «Σε μια ρώγα από σταφύλι» μέχρι τα «Ρομαντικά Σκυλιά» του Μπολάνιο και τη «Φούγκα του Θανάτου» του Σελάν, η ποίηση μοιάζει να μας κατατρέχει μια ζωή. 

Σήμερα, όμως, λέμε να την.... προλάβουμε και να ανοίξουμε παράθυρα σε αυτήν. Πώς; Κατεβαίνοντας στην Ομόνοια όπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τα παράθυρα της Αγίου Κωνσταντίνου και προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή βραδιά για την ελληνική ποίηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού και μπροστά από το κτίριο Τσίλερ. Εκεί, Έλληνες ποιητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, θα διαβάσουν ποιήματα της επιλογής τους από τα παράθυρα του κτιρίου, ενώ οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα τους συνοδεύσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους.

Εμείς θα είμαστε εκεί, ελπίζοντας να ακούσουμε Καββαδία για να τον αφιερώσουμε στη μαμά μας. Τα λέμε εκεί! 

Παράθυρα Ποίησης

Επιμέλεια εκδήλωσης: Κώστας Γάκης

Ποιήματα επίσης θα διαβάσουν οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Χρονάς, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Μπέτυ Αρβανίτη, Ρένη Πιττακή, Δημήτρης Ήμελος, Μαρία Ναυπλιώτου, Στάθης Λιβαθινός, κ. ά.

Πού: Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια  

Ώρα έναρξης: 20.00Ακολούθησε το allyou στο Instagram!