Και οι εσωστρεφείς έχουν ψυχή! - AllYou.gr

Search

Και οι εσωστρεφείς έχουν ψυχή!

Η Susan Cain προβαίνει σε αποκαλύψεις, με αποδείξεις και ονόματα.

22 Μαρτίου 2016

Τι κοινό έχουν ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μαρσέλ Προυτς, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ; Πέρα από το γεγονός ότι ο καθένας άλλαξε τον κόσμο με τον... τρόπο του, ήταν και είναι όλοι εσωστρεφείς! Χωρίς αυτούς, ο κόσμος θα είχε στερηθεί σημαντικές ανακαλύψεις, μοναδικά έργα τέχνης και πολιτικά κινήματα. Δεν θα είχε διατυπωθεί ποτέ η θεωρία της σχετικότητας. Δεν θα είχε γραφτεί το 1984. Δεν θα υπήρχαν τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ!

Κι αν είσαι από τα τα άτομα που προτιμούν να ακούνε παρά να μιλάνε, να διαβάζουν παρά να ξεφαντώνουν, να καινοτομούν και δημιουργούν χωρίς να επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή, να αποδίδουν καλύτερα όταν σκέφτονται μόνοι τους παρά σε ομάδες και συχνά νιώθεις ότι περνάς απαρατήρητη τότε μάλλον ανήκεις και εσύ σε αυτό το σπάνιο  καλτ ατόμων που προτιμά να σιωπά σε έναν κόσμο που δε σταματάει να μιλάει. 

Για να μάθουμε περισσότερο για αυτούς τους «σκιώδεις» χαρακτήρες, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σήμερα παίρνουμε στο χέρι τη «Δύναμη των Εσωστρεφών» της Susan Cain.  Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα που χαρτογραφεί έναν δρόμο αποδοχής, κατανόησης και ανάπτυξης για τους εσωστρεφείς. Παράλληλα, απενοχοποιεί τους ήσυχους και εγκεφαλικούς ανθρώπους που δεν πληρούν το «Ιδανικό της Εξωστρέφειας» και προσφέρει συμβουλές που κάνουν πιο ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών στις προσωπικές σχέσεις, στον χώρο εργασίας και στην οικογένεια. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Key Books. Ραντεβού στο... ράφι! 

Η Δύναμη των Εσωστρεφών

Της Susan Cain

Κυκλοφορεί από την Key BooksΑκολούθησε το allyou στο Instagram!