Ταινία, συμπάθεια και φαλάφελ - AllYou.gr

Search

Ταινία, συμπάθεια και φαλάφελ

Όλα θα ξεκινήσουν από ένα ταξί... στην Τεχεράνη.

28 Μαρτίου 2016

Απόψε θα σε ρομαντζάρουμε. Για αυτό, λοιπόν, θα σου δώσουμε ραντεβού στo Αλκυονίς New star art cinema, για να σε βγάλουμε για σινεμά και φαγητό (το κλασικό dinner & a movie). Εκεί, με αφορμή την προβολή της Ιρανικής ταινίας «Ταξί στην Τεχεράνη» του Τζαφάρ Παναχί, θα έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε ψυχαγωγία και το καλύτερο φαλάφελ της Αθήνας, αυτό του Περσέπολις.

Για την ακρίβεια, θα μπορούμε να παραγγείλουμε και να απολαύσουμε μέσα στην αίθουσά του νόστιμες λιχουδιές από το Ιράν όπως: φαλάφελ, banderi, μαριναρισμένο κοτόπουλο, σιραζί και άλλες συγκλονιστικές γεύσεις- κι όλα αυτά σε προνομιακή τιμή.

Παράλληλα, από τη μεγάλη οθόνη θα περνούν άντρες και γυναίκες, νέοι και γέροι, φτωχοί και πλούσιοι, παλαιών αρχών και αντισυμβατικοί, πωλητές παράνομων video και υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλοι τους θα είναι συνεπιβάτες ενός άπειρου οδηγού ταξί που ακούει στο όνομα Mr. Panahi. 

Το «Ταξί στην Τεχεράνη» γυρίστηκε με κρυφές κάμερες και καταγράφει τις διαδρομές που διασχίζει ο σκηνοθέτης, οδηγώντας διάφορους ανθρώπους σε διαφορετικούς προορισμούς. Συγκινητικό και αστείο, κατατοπιστικό για την κατάσταση στο Ιράν και ευρηματικό από τη φύση του, η βραβευμένη ταινία απόψε θα μας χαρίσει μια –κυριολεκτικά και μεταφορικά– απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Τα φαλάφελ δικά μας, ναι; Τα λέμε εκεί! 

Ταξί στην Τεχεράνη

Σκηνοθεσία: Τζαφάρ Παναχί

Πού: Αλκυονίς new star art cinema, Ιουλιανού 42-45, Πλ. Βικτωρίας

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: Κάθε Δευτέρα €7 τα δύο άτομα 

Πληροφορίες: 210 8220008, 2108220023Ακολούθησε το allyou στο Instagram!