Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα σε πάμε για καφέ...

 ... ανάμεσα σε μεγαλειώδη ερείπια.


Φύλλις Νικολάου

 «Σαν το μεγάλο πλατανόφυλλο που παρασέρνει ο χείμαρρος του ήλιου με τ’αρχαία μνημεία και τη σύγχρονη θλίψη». Αυτός ο στίχος τους Σεφέρη γυροφέρνει τη σκέψη μας από το πρωί και κάπως έτσι η μέρα ξεκίνησε με εμάς να σκεφτόμαστε τα μνημεία και τον άνθρωπο. Όταν, λοιπόν, μάθαμε ότι στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο φιλοξενείται η έκθεση «Άνθρωποι στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών», αποφασίσαμε τι θα καταλήξουμε σήμερα! 

Το Μουσείο, σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, παρουσιάζει σε μια πλούσια έκθεση την εξέλιξη της φωτογραφικής απεικόνισης της ανθρώπινης παρουσίας στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από το 19ο ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Με αφετηρία την πρώτη φωτογραφική λήψη που έγινε στην Ελλάδα το 1839, ξεδιπλώνεται ένα πανόραμα φωτογραφικών και τρισδιάστατων παρουσιάσεων με εκτυπώσεις και στερεοσκόπια του 1900. Τα επιλεγμένα έργα προβάλλουν όψεις του πρώιμου αστικού τοπίου, της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης και τις μαγικές εκείνες στιγμές, που η ταχύτητα του φωτογραφικής λήψης ήταν βραδύτερη από την κίνηση της ζωής, μετατρέποντας τις ζωντανές φιγούρες σε σκιές του χρόνου.

Πάμε να αγγίξουμε την αθανασία; Τα λέμε στην Πατησίων το μεσημεράκι!

Άνθρωποι στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών

Πού: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 8 Μαΐου 2016

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 2132144891

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα