Απόψε φτάνουμε μέχρι το τέλος - AllYou.gr

Search

Απόψε φτάνουμε μέχρι το τέλος

Τι είναι η ζωή; Αλλά –κυρίως– τι είναι ο θάνατος;

14 Απριλίου 2016

Ο Μαρσέλ Προυστ μπορεί να αναζητούσε τον χαμένο χρόνο, εμείς όμως απόψε θα αναζητήσουμε κάτι άλλο, εξίσου διαχρονικό και βαθιά ακατανόητο: τον θάνατο.

Προτού προλάβεις να μας κρίνεις ως μακάβριες ή περίεργες, άφησέ μας να σου εξηγήσουμε τι έχουμε κατά νου.

Απόψε θα κατηφορίσουμε την Κολοκοτρώνη για να μπούμε σε ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα μας στέκια, το Booze. Εκεί θα βρούμε την έκθεση φωτογραφίας/αρθρογραφίας, των Δημήτρη Θεοδόση και Ζαχαρία Στουφή, με τίτλο «Αναζητώντας τον θάνατο».

Η έκθεση ξεκινά από τη μεγάλη τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης: το γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει συνείδηση του θανάτου του. Σε μια εποχή που η σεξουαλικότητα παρέδωσε στον θάνατο το ταμπού που την διακατείχε, ο φωτογράφος Δημήτρης Θεοδόσης και ο ποιητής Ζαχαρίας Στουφής, παρατηρούν τους ανθρώπους που, στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν αυτό το χαοτικό φαινόμενο του θανάτου, εμποτίζουν με αυτόν κάθε τι με το οποίο συναναστρέφονται, δημιουργώντας αδιάκοπα έναν πολιτισμό του θανάτου.

Είκοσι δύο φωτογραφίες που τραβηχτήκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια και είκοσι δύο άρθρα που γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν την τελευταία δεκαετία, συνομιλούν και αλληλοσυμπληρώνονται σε μια έκθεση «ταμπού».

Θα μας συνοδεύσεις μέχρι... τέλους;

Αναζητώντας τον θάνατο

Πού: Βοοze, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Πότε: Από τις 2-17 Απριλίου 2016

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 22.00

Είσοδος: Ελεύθερη