Θα τα πούμε στο δικαστήριο... - AllYou.gr

Search

Θα τα πούμε στο δικαστήριο...

Τα άλλα θα τα αποφασίσουν οι ένορκοι!

21 Απριλίου 2016

Απόψε θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω και θα ταξιδέψουμε στην Νέα Υόρκη του 1957. Εκεί, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από δώδεκα πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.

Όλα αυτά θα γίνουν στο θέατρο Αλκμήνη, το οποίο φιλοξενεί την παράσταση «12 Ένορκοι». Η  σκηνή του μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από την «κλειδαρότρυπα» την αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται. Οι 12 ένορκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και κάθε ψηφοφορία τους είναι και μια μάχη. Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!  

Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12; Θα μάθουμε απόψε - τα λέμε εκεί!

12 Ένορκοι

Κείμενο: Reginald Rose

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Οι 12 ένορκοι είναι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής , Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος, συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (μετρό Κεραμικός)

Ώρα έναρξης: 21.30 

Τιμές εισιτηρίων: 15€Ακολούθησε το allyou στο Instagram!