Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Θα τα πούμε στο δικαστήριο...

Τα άλλα θα τα αποφασίσουν οι ένορκοι!


Φύλλις Νικολάου

Απόψε θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω και θα ταξιδέψουμε στην Νέα Υόρκη του 1957. Εκεί, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από δώδεκα πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.

Όλα αυτά θα γίνουν στο θέατρο Αλκμήνη, το οποίο φιλοξενεί την παράσταση «12 Ένορκοι». Η  σκηνή του μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από την «κλειδαρότρυπα» την αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται. Οι 12 ένορκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και κάθε ψηφοφορία τους είναι και μια μάχη. Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!  

Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12; Θα μάθουμε απόψε - τα λέμε εκεί!

12 Ένορκοι

Κείμενο: Reginald Rose

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Οι 12 ένορκοι είναι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής , Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος, συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (μετρό Κεραμικός)

Ώρα έναρξης: 21.30 

Τιμές εισιτηρίων: 15€

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.