Ένα ταξίδι στις πραγματικές και τις φανταστικές διαστάσεις της Φωκίωνος - AllYou.gr

Search

Ένα ταξίδι στις πραγματικές και τις φανταστικές διαστάσεις της Φωκίωνος

Δεν θα κάτσουμε για καφέ στον «Φοίβο», θα περπατήσουμε παρέα με τον Νέγρο του Μωριά και το Breakfast Club.

24 Απριλίου 2016

Τι μας έχει δώσει η Κυψέλη: το «Au Revoir», τη «Rebound» και τη Φωκίωνος Νέγρη. Σήμερα, αυτή η αγαπημένη ιστορική γειτονιά θα μας χαρίσει κι έναν μοναδικό περίπατο, ο οποίος θα καταλήξει στο Άσυλο Ανιάτων. Οδηγοί μας θα είναι το λονδρέζικο κουαρτέτο Breakfast Club, το οποίο σε συνεργασία με μια ομάδα αρχιτεκτόνων, φωτογράφων, εικαστικών και ηθοποιών, προ(σ)καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να αγκαλιάσουν ξανά το δημόσιο χώρο της πόλης, μέσω αστικών περιπάτων-συναυλιών.

Την παρέα μας σήμερα θα συμπληρώσει ο νεαρός ράπερ, Νέγρος Του Μοριά. Γεννημένος στους Αμπελόκηπους και μεγαλωμένος στην Κυψέλη, με ρίζες από την Γκάνα, ο Νέγρος Του Μοριά αισθάνεται την Κυψέλη ως προσωπικό του χώρο. Είναι το σπίτι του, οι φίλοι του, τα στέκια του, ενώ αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς των τραγουδιών του. 

Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο ηχητικό, εικαστικό και κοινωνικό χάρτη της Κυψέλης, με κατάληξη το Άσυλο Ανιάτων, στον περίπατος/συναυλία εμείς και οι μουσικοί θα επιχειρήσουμε να βιώσουμε συλλογικά το αστικό περιβάλλον, το οποίο συνυπάρχει αρμονικά με στοιχεία μουσικής, αφήγησης, αρχιτεκτονικής, εικαστικών εγκαταστάσεων και διαλόγου μεταξύ μας και των καλλιτεχνών.

Βάλε άνετα παπούτσια - ραντεβού στο άγαλμα του Κανάρη, στις 19.30 νταν!

Περίπατος στην Κυψέλη με το Breakfast Club και τον Νέγρο του Μωριά

Σύλληψη και επιμέλεια: Breakfast Club, Swop, Δημήτρης Σωτηρίου, Μιχάλης Σιώνας, Νέγρος του Μοριά

Πού: Πλατεία Κυψέλης

Ώρα έναρξης: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (κανονικό) / 4 € (AMEA & Άνεργοι)Ακολούθησε το allyou στο Instagram!