Ξύπνα! Ώρα για ύπνο! - AllYou.gr

Search

Ξύπνα! Ώρα για ύπνο!

Το «Ύπνος Project» υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.

29 Απριλίου 2016

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμάται; Πώς περνάμε το 1/3 της ζωής μας; Σήμερα σε προσκαλούμε να εξερευνήσεις μαζί μας ένα project που θα μας κάνει να βρούμε ή να χάσουμε τον ύπνο μας! 

Το «Ύπνος Project» είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση. Το πρόγραμμα προσεγγίζει το μείζον θέμα του Ύπνου μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές, κείμενα και δημόσιες συζητήσεις, που ξεδιπλώνουν τις πιο σύγχρονες αιχμές και εκδοχές του.

Έτσι, στο πλαίσιό του θα δούμε έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από το 19o αιώνα έως σήμερα, σε χώρους που δεν περιμέναμε, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και θα χορέψουμε σε ολονύχτιο pyjama party. Επιπλέον, θα μάθουμε για στη στέρηση στέρηση ύπνου ως μέθοδο βασανισμού, θα ξαπλώσουμε σε μια κλινική ύπνου μέσα στη Στέγη, θα δούμε φωτογραφίες ανθρώπων που κοιμούνται σε διάφορα κτίρια της πόλης και θα παρακολουθήσουμε ταινίες που σχετίζονται με τον ύπνο για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Σε ψήσαμε – κλείσε τα μάτια και φύγαμε για τη Στέγη!

Ύπνος Project

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

Πότε: Από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016 από τις 12.00-21.00

Είσοδος: 5€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2109005800Ακολούθησε το allyou στο Instagram!