Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ξύπνα! Ώρα για ύπνο!

Το «Ύπνος Project» υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.


Φύλλις Νικολάου

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμάται; Πώς περνάμε το 1/3 της ζωής μας; Σήμερα σε προσκαλούμε να εξερευνήσεις μαζί μας ένα project που θα μας κάνει να βρούμε ή να χάσουμε τον ύπνο μας! 

Το «Ύπνος Project» είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση. Το πρόγραμμα προσεγγίζει το μείζον θέμα του Ύπνου μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές, κείμενα και δημόσιες συζητήσεις, που ξεδιπλώνουν τις πιο σύγχρονες αιχμές και εκδοχές του.

Έτσι, στο πλαίσιό του θα δούμε έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από το 19o αιώνα έως σήμερα, σε χώρους που δεν περιμέναμε, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και θα χορέψουμε σε ολονύχτιο pyjama party. Επιπλέον, θα μάθουμε για στη στέρηση στέρηση ύπνου ως μέθοδο βασανισμού, θα ξαπλώσουμε σε μια κλινική ύπνου μέσα στη Στέγη, θα δούμε φωτογραφίες ανθρώπων που κοιμούνται σε διάφορα κτίρια της πόλης και θα παρακολουθήσουμε ταινίες που σχετίζονται με τον ύπνο για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Σε ψήσαμε – κλείσε τα μάτια και φύγαμε για τη Στέγη!

Ύπνος Project

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

Πότε: Από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016 από τις 12.00-21.00

Είσοδος: 5€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2109005800

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου