Από τη Ρωσία με αγάπη - AllYou.gr

Search

Από τη Ρωσία με αγάπη

Η «Άννα Καρένινα» ζωντανεύει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

01 Μαϊου 2016

Απόψε η βραδιά προβλέπεται θεατρική, γι' αυτό θα σου ζητήσουμε να έρθεις να μας βρεις στην Πανεπιστημίου. Τι θα κάνουμε; Θα μπούμε το Rex και από εκεί θα εισχωρήσουμε στο σκοτεινό σύμπαν του Λεβ Τολστόι, όπου θα συναντήσουμε την  Άννα Καρένινα, μια νέα όμορφη γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει σε μια καταπιεστική γι' αυτήν οικογένεια μαζί με τον σύζυγό της και τον μικρό γιο της.

Σύντομα η ισορροπία της ζωής της ανατρέπεται, όταν γνωρίζει τον κόμη Βρόνσκι, που είναι νέος, όμορφος, πλούσιος και κοσμικός. Η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο σύζυγο και η αγάπη για το παιδί της δεν δείχνουν να είναι αρκετά ώστε να την αποτρέψουν από τον έρωτα που αρχίζει να νιώθει για τον Βρόνσκι. 

Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοιώνονται από τις κοινωνικές συμβάσεις, τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του. Η Άννα Καρένινα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του μετεωρισμού της ανάμεσα στο καθήκον προς τον σύζυγό της, Καρένιν, και το πάθος της για τον εραστή της, κόμη Βρόνσκι. Κάθε επιλογή της, αντί να την οδηγεί σε λύση, φαίνεται να την σπρώχνει βαθύτερα στο αδιέξοδο, και το τραγικό της τέλος μοιάζει αναπόφευκτο. 

Ο πατριάρχης της ρωσικής λογοτεχνίας Λεβ Τολστόι, στο πιο γνωστό μυθιστόρημά του, φέρνει στην επιφάνεια τον κόσμο των πλαστών σχέσεων και των καταπιεσμένων συναισθημάτων. Ως αυθεντικός εκπρόσωπος αυτής της σχολής, ο Τολστόι δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία ενός συναρπαστικού σε πλοκή και γεμάτου ανατροπές έργου, αλλά διεισδύει με την γραφή του στα πιο δύσβατα μονοπάτια της ψυχής και αναδεικνύει τη γοητεία και την περιπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

Μην το χάσεις!

Άννα Καρένινα

Μετάφραση / Διασκευή: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Πέτρος Ζούλιας

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Μαριάννα Τουντασάκη, Μελέτης Ηλίας, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Ντίνα Αβαγιανού, Δήμητρα Σιγάλα, Μαρίνος Δεσύλλας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Γεράσιμος Γεννατάς, Θοδωρής Φραντζέσκος, Γιάννης Αθητάκης, Σταύρος Μερμήγκης, Μυρτώ Αλικάκη, Αντώνης Χαντζής, Γεωργία Μητροπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας

Πού: Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19.00

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2103305074Ακολούθησε το allyou στο Instagram!