Απόψε οι νεκροί (μάς) ξυπνούν! - AllYou.gr

Search

Απόψε οι νεκροί (μάς) ξυπνούν!

Δεν θα ζήσουμε το τέλος του κόσμου αλά Walking Dead- απλά θα σε πάμε θέατρο.

04 Μαϊου 2016

Η σημερινή μας έξοδος θα μας μεταφέρει εν τόπω φωτεινό, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω... αναψυχής και παραθερισμού! Αυτός ο «μαγικός» τόπος είναι η σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, επάνω στην οποίο θα ζωντανέψει ένας τόπος παραθερισμού. Εκεί θα συναντήσουμε πέντε ανθρώπους οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το «θάνατο» (το θάνατο του εαυτού, το θάνατο των ιδιοτήτων, το θάνατο της νιότης) και προσπαθούν να ξαναβγούν στη ζωή, απαλλαγμένοι από «μεγάλες ιδέες», από εμπόδια, από τρόμους και αγκυλώσεις. 

Όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παράστασης «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί», το κύκνειο άσμα του μεγάλου Νορβηγού συγγραφέα, Ερρίκου Ίψεν, ένα δραματικό επίλογο, όπως προφητικά τον χαρακτήρισε ο ίδιος.

Η παράσταση επιχειρεί μέσα από πέντε διαφορετικές οπτικές και πέντε διαφορετικές γενιές ηθοποιών να θέσει το ζήτημα της συνέχειας και της αποδοχής της «φύσης» της ανθρώπινης ύπαρξης και την απαλλαγή από εγκλωβιστικούς και εθελούσιους «προσωπικούς θανάτους». Στην αιώνια μάχη ανάμεσα στην τέχνη και τη ζωή, ο Ίψεν θέτει ως σκοπό το ζήτημα της εκπλήρωσης, μιλώντας για τη σκληρή συνειδητοποίηση της στιγμής εκείνης που το «όταν» καθίσταται επείγον και κρίσιμο και το «κάποτε» γίνεται επιτακτικά «τώρα». 

Ο Ίψεν στο τελευταίο του έργο επιχειρεί να αναδομήσει μια ολόκληρη θέση και θέαση της ζωής και του έργου του, με έναν κείμενο που διαρκώς ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το μεταφυσικό. 

Τα λέμε εκεί!

Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί

Κείμενο: Ερρίκος Ίψεν

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Ερμηνεύουν: Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Περικλής Μουστάκης, Ρένη Πιττακή, Μιχάλης Σαράντης, Μενέλαος Χαζαράκης

Πού: Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2103228706Ακολούθησε το allyou στο Instagram!