Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Από τις ρίζες ως τα άνθη του καλού

Ο Θάνος Ανεστόπουλος μάς ταξιδεύει στην ποίηση, με οδηγό τη μουσική.


Φύλλις Νικολάου

Ο Αρθούρος Ρεμπώ περιδιαβαίνει τα στενοσόκακα της Πρέβεζας μαζί με τον Κώστα Καρυωτάκη. Ο Εντγκαρ Αλλαν Πόε, ο Μποντλέρ και ο Μπουκόσφσκι φλερτάρουν την Μαρία Πολυδούρη. Ο Νικ Κέϊβ συναντά την Κατερίνα Γώγου. Η Σύλβια Πλάθ συνομιλεί με την Νίνα Σιμόν. Ο Νίκος Καββαδίας καταμεσής στο πέλαγος ακούει στο ραδιόφωνο τον Ίαν Κέρτις και.. ο Τόμ Γουέιτς χορεύει με τα Διάφανα Κρίνα.

Όλα αυτά τα μικρά θαύματα και άλλα τόσα θα λάβουν χώρα αύριο στη σκηνή του Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση-συναυλία με τον τίτλο «Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού...», που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Θάνος Ανεστόπουλος και οι μουσικοί του φίλοι.

Η παράσταση καταγράφει αρκετές από τις καταβολές και επιρροές ποιητών και τραγουδοποιών που ενέπνευσαν την μουσική και την στιχουργική του σημαντικού και αγαπημένου συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα». 

Ο Θάνος Ανεστόπουλος ενορχηστρώνει και αποδίδει τα ποιήματα που έγιναν τραγούδια και τα ομορφότερα τραγούδια από την μουσική ανθοφορία των Διάφανων Κρίνων, με την συνδρομή μιας πλειάδας εξαιρετικών μουσικών, σε μια συναυλία με χαρακτηριστικό της την μουσική! 

Παράλληλα, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Διάφανων Κρίνων, ενώ οι συνοδοιπόροι του στη μοναδική αυτή εκδήλωση, φίλοι του (Γρηγόρης Κλιούμης και Κώστας Παρίσσης-Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Αγγελάκης, ΛΟΛΕΚ, Τηλέμαχος Μούσας και Νάσια Γκόφα και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα), θα αποδώσουν τις ενορχηστρώσεις του, σε μουσικές των Michael Nyman, Nick Cave, Nina Simone, Tom Waits, Tindersticks και άλλων.

Είσαι έτοιμη για ένα ποιητικό μουσικό ταξίδι; Τα λέμε αύριο στην Βουκουρεστίου! 

Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού...

Θάνος Ανεστόπουλος & Guests

Ενορχήστρωση: Θάνος Ανεστόπουλος (με την συνδρομή της Ειρήνης Τηνιακού).

Πού: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€ 

Πληροφορίες: ticket365.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη» Γιούρι Γκαγκάριν, 12 Απριλίου 1961

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια, ο Γιούρι Γκακάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη

Προτεινόμενα

SEX

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους