Από τις ρίζες ως τα άνθη του καλού - AllYou.gr

Search

Από τις ρίζες ως τα άνθη του καλού

Ο Θάνος Ανεστόπουλος μάς ταξιδεύει στην ποίηση, με οδηγό τη μουσική.

13 Μαϊου 2016

Ο Αρθούρος Ρεμπώ περιδιαβαίνει τα στενοσόκακα της Πρέβεζας μαζί με τον Κώστα Καρυωτάκη. Ο Εντγκαρ Αλλαν Πόε, ο Μποντλέρ και ο Μπουκόσφσκι φλερτάρουν την Μαρία Πολυδούρη. Ο Νικ Κέϊβ συναντά την Κατερίνα Γώγου. Η Σύλβια Πλάθ συνομιλεί με την Νίνα Σιμόν. Ο Νίκος Καββαδίας καταμεσής στο πέλαγος ακούει στο ραδιόφωνο τον Ίαν Κέρτις και.. ο Τόμ Γουέιτς χορεύει με τα Διάφανα Κρίνα.

Όλα αυτά τα μικρά θαύματα και άλλα τόσα θα λάβουν χώρα αύριο στη σκηνή του Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση-συναυλία με τον τίτλο «Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού...», που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Θάνος Ανεστόπουλος και οι μουσικοί του φίλοι.

Η παράσταση καταγράφει αρκετές από τις καταβολές και επιρροές ποιητών και τραγουδοποιών που ενέπνευσαν την μουσική και την στιχουργική του σημαντικού και αγαπημένου συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα». 

Ο Θάνος Ανεστόπουλος ενορχηστρώνει και αποδίδει τα ποιήματα που έγιναν τραγούδια και τα ομορφότερα τραγούδια από την μουσική ανθοφορία των Διάφανων Κρίνων, με την συνδρομή μιας πλειάδας εξαιρετικών μουσικών, σε μια συναυλία με χαρακτηριστικό της την μουσική! 

Παράλληλα, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Διάφανων Κρίνων, ενώ οι συνοδοιπόροι του στη μοναδική αυτή εκδήλωση, φίλοι του (Γρηγόρης Κλιούμης και Κώστας Παρίσσης-Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Αγγελάκης, ΛΟΛΕΚ, Τηλέμαχος Μούσας και Νάσια Γκόφα και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα), θα αποδώσουν τις ενορχηστρώσεις του, σε μουσικές των Michael Nyman, Nick Cave, Nina Simone, Tom Waits, Tindersticks και άλλων.

Είσαι έτοιμη για ένα ποιητικό μουσικό ταξίδι; Τα λέμε αύριο στην Βουκουρεστίου! 

Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού...

Θάνος Ανεστόπουλος & Guests

Ενορχήστρωση: Θάνος Ανεστόπουλος (με την συνδρομή της Ειρήνης Τηνιακού).

Πού: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€ 

Πληροφορίες: ticket365.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!