Απόψε έχουμε noir ραντεβού στη Σαμαρκάνδη... - AllYou.gr

Search

Απόψε έχουμε noir ραντεβού στη Σαμαρκάνδη...

... με την ομάδα Κι όμΩς Κινείται.

17 Μαϊου 2016

Στην πλατεία μιας πόλης, ενας στρατιώτης βλέπει τον θάνατο να του γνέφει και φοβάται. Πάει στον βασιλέα και του λέει: ο θάνατος μου έγνεψε, φεύγω όσο γίνεται μακρύτερα, φεύγω προς τη Σαμαρκάνδη. Ο βασιλέας προσκαλεί το θάνατο για να τον ρωτήσει γιατί τρόμαξε τον πολέμαρχό του. Και ο Θάνατος του λέει: Παρεξήγηση. Δε θέλησα να τον τρομάξω. Ήθελα μόνο να του θυμίσω πως έχουμε απόψε ραντεβού στη Σαμαρκάνδη.

Όλα παραμένουν. Στοιβάζονται στον κενό φωτεινό χώρο. Παραμένουν και πληθαίνουν, ήσυχα φωτιζόμενα. Κανένα μυστικό, ευτυχώς τίποτα κρυφό. Έλειψε το σκοτάδι. Χάθηκαν μαζί του και τα τέρατα. Τα έβαλαν σε δοχεία φορμόλης για μαθήματα ανατομίας νηπίων. Και το πηχτό έγινε επιτέλους διάφανο. Το τέλειο έγκλημα θα ήταν η εξάλειψη του πραγματικού κόσμου.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα θα συμβούν απόψε στο «Noir» και τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα, όπου η ομάδα χορού «Κι όμΩς Κινείται» εμπνέεται από το φιλμ νουάρ και τη φιλοσοφία του και μας αφηγείται μια απλή υπόθεση σε 14 σκηνές. Ή αλλιώς την εξιστόρηση των κωμικοτραγικών καταστάσεων που απόψε οδηγούν σε δύο αναπάντεχους θανάτους.

Τα λέμε εκεί!

Noir

Σκηνοθεσία: Κι όμΩς κινείται

Ερμηνεία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Τασος, Λινάρδου Αντιγόνη , Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Αμέντας Γιώργος, Αντωνίου Κλέων, Ρελλος Θοδωρης 

Πού: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα 

Ώρα έναρξης: 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 10€ 

Πληροφορίες: 2103222464 & 2103236732Ακολούθησε το allyou στο Instagram!