Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα μένουμε στο δρόμο!

Αλλά μόνο για να φάμε.


Φύλλις Νικολάου

Θυμάσαι τις εποχές που η ατάκα «Θα πάρω κάτι στο χέρι» ή «Θα φάω κάτι στο πόδι» ισοδυναμούσε με ένα απλό τόστ ή το πατροπαράδοτο και παραδοσιακό... σουβλάκι; Ευτυχώς για εμάς, οι ημέρες της γευστικής «λιτότητας» αποτελούν μακρινό παρελθόν, ενώ η απολαυστική αφθονία είναι εδώ: από τα ζουμερά μπέργκερ μέχρι το βρόμικο της Μαβίλη και τα «εξωτικά» tacos! 

Αυτή ακριβώς την πληθώρα νόστιμων επιλογών θα γιορτάσουμε σήμερα, κατεβαίνοντας στο Γκάζι για να γιορτάσουμε το 1ο Athens Street Food Festival. Το απολαυστικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί όλες τις αγαπημένες λιχουδιές «του δρόμου» όλου του κόσμου, στην καρδιά της Αθήνας.

Η γαστρονομία του δρόμου, άλλωστε, είναι μια τάση που απλώνεται σαν κύμα σε όλο τον κόσμο: γωνιές που κρύβουν ιδιαίτερες συνταγές, μυστικά νοστιμιάς και ό,τι κάνει το γρήγορο – αλλά όχι πρόχειρο- φαγητό υπέροχο συγκεντρώνονται σε ένα σημείο για να τις ανακαλύψουμε παρέα. Έτσι, από σήμερα και για τρεις ημέρες, ο ιστορικός χώρος του Παλιού Αμαξοστάσιου του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι (Πειραιώς και Κεραμεικού), συνολικής έκτασης πάνω από 4000 τ.μ., μεταμορφώνεται. Εκεί, εμείς θα μπορούμε να δοκιμάσουμε μπορούν ξεχωριστές, street συνταγές από δεκάδες κουζίνες: από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Ασία και την Αφρική. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη Bars and Beverages Area, η οποία θα  διαθέτει “Beer Academy Corner” και ξεχωριστά bars για τζιν, τεκίλα, κρασι, κόκτειλς, smoothies και milkshakes! 

Τι λες – ψήνεσαι να πάρουμε κάτι στο χέρι;

1o Athens Street Food Festival

Πού: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς και Κεραμεικού, Γκάζι 

Πότε: 20-21-22 και 27-28-29 Μαΐου 2016

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!