Να ζει κανείς ή να μη ζει; - AllYou.gr

Search

Να ζει κανείς ή να μη ζει;

Σήμερα διαβάζουμε τον... Άμλετ όπως οι ηθοποιοί.

21 Μαϊου 2016

Έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να διαβάσεις το αγαπημένο σου θεατρικό έργο με τους φίλους σου, απλά και μόνο για να καταλάβεις τη διαδικασία που ακολουθούν οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί; Αν ναι, τότε σίγουρα καταλαβαίνεις πόσο (πιο) δύσκολη είναι η δουλειά τους! 

Και σήμερα έχουμε μια πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου: θα κατέβουμε το Charlie K8 Project στην Κολοκoτρώνη για να συναντήσουμε την ταλαντούχα ηθοποιό και σκηνοθέτη, Αναστασία Κουμίδου. Η τελευταία υπόσχεται να μας πάει «Από την αρχή ως το τέλος και από το τέλος ως την αρχή» του Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Τι είναι αυτό; Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε μία μέθοδο ανάγνωσης και αποκωδικοποίησης του θεατρικού έργου, εστιάζοντας στους κινητήριους μοχλούς του. Το εισαγωγικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, δραματολόγους, σκηνοθέτες και επιμορφωτές θεατρικών ομάδων. Το θεατρικό κείμενο είναι χτισμένο με εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τη δομή του σώματος του έργου, των θεμάτων, των εικόνων και της μουσικότητας, των χαρακτήρων και των κινήτρων τους και άλλων καίριων στοιχείων που δημιουργούν τη υποδομή και τη δομή της θεατρικότητας του έργου. 

Σήμερα, λοιπόν, εμείς θα μάθουμε τα μυστικά της ανάγνωσης ενός θεατρικού κειμένου – είσαι μέσα;

Από την αρχή ως το τέλος και από το τέλος ως την αρχή

Πού: Charlie K8 Project, Κολοκοτρώνη 8 Αθήνα 

Πότε: Σάββατο 21 12.30-16.30 και Κυριακή 22 Μαΐου 16.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 50€

Δηλώσεις συμμετοχής: www.artvariations.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!