Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Tonight, are you trying to fall in love again?

Απόψε, ακούμε ζωντανά τους Tindersticks στην Στέγη.


Φύλλις Νικολάου

Γιατί αγαπήσαμε τους Tindersticks; Μα φυσικά για τραγούδια όπως το «(Τonight), Are you trying to fall in love again?», το «Sunrise» ή το «Whiskey and Water».  Ευτυχώς για εμάς, οι αισθαντικοί Βρετανοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, αλλά και με μια ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την πολυετή τους διαδρομή.

Ακόμα καλύτερα: λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου, πολυαναμενόμενου άλμπουμ The Waiting Room, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο μουσικό ταξίδι της βαθιά ποιητικής μπάντας των Tindersticks με δύο συναυλίες στην Κεντρική Σκηνή της, στις 25 και 26 Μαΐου 2016. 

Οι Tindersticks εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1993, με το ντεμπούτο τους να προκαλεί αυθάδικα κάθε θέσφατο της παντοδύναμης τότε μουσικής βιομηχανίας της χώρας τους, της Μεγάλης Βρετανίας. Η παροιμιώδης διάρκεια του δίσκου, αλλά, κυρίως, η ίδια η προσωπική φύση των τραγουδιών του και η συνύπαρξη καλά αφομοιωμένων επιρροών σε ένα τόσο αβίαστα πληθωρικό σύνολο επέβαλε την άμεση είσοδο των Tindersticks στο κλαμπ των εκλεκτών, των αγαπημένων και των καταραμένων – για ακροατές και κριτικούς. 

Δέκα δίσκους και περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά, η πενταμελής πλέον μπάντα εξακολουθεί να σμιλεύει τη μοναδική, διαχρονικής υφής τραγουδοποιία της, η οποία αψηφά τα εφήμερα υποείδη και ανανεώνεται διαρκώς, διατηρώντας στο ακέραιο την ικανότητα να βρίσκει το στόχο στο συναίσθημα των αποδεκτών της. Στοιχεία σόουλ, τζαζ, lounge και new classical ολοένα και διευρύνουν τη μουσική τους παλέτα, με το ηλεκτρικό Fender piano και το Hammond organ, το glockenspiel, το βιμπράφωνο, και τα σύνολα εγχόρδων και πνευστών να υπηρετούν την οργανική ποιότητα του ήχου τους και με τις μύχιες ερμηνείες του ένρινου βάρδου Stuart Staples να μετατρέπουν κάθε στίχο σε κατάθεση ψυχής. 

Και κάτι ακόμα: στη συναυλία μάθαμε ότι θα είμαστε... καθιστές, σύμφωνα με το concept της περιοδείας, η οποία θα ταξιδέψει σε εμβληματικά θέατρα της Ευρώπης όπως: Volksbühne, Le Bouffes du Nord, Barbican. Θα σε δούμε εκεί!

Tindersticks

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

Πότε: 25 & 26 Μαΐου 2016 στις 21.30

Κόστος συμμετοχής: Από 25€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2109005800

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities