Δυστυχώς, τα νέα είναι ευχάριστα... - AllYou.gr

Search

Δυστυχώς, τα νέα είναι ευχάριστα...

 ...για τους απανταχού σινεφίλ.

26 Μαϊου 2016

Το καλοκαίρι έρχεται και ένα «θερινό»-full air conditioned φεστιβάλ ταινιών-μαμούθ, το Ταινιόραμα 2016, θα απλωθεί για 2 μήνες στην καρδιά της πόλης μας, στην πλατεία Κοραή, από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου 2016. 

8 εβδομάδες, 56 ημέρες, 168 ταινίες συνολικά έχουν επιλέξει οι αδελφοί Στεργιάκη για να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης –εκείνες που μας συγκίνησαν και μας μάγεψαν ταυτόχρονα.

Με άλλα λόγια, μια απέραντη Ταινιοθήκη στήνεται στον κινηματογράφο Άστυ, ώστε ένα ακόμη καλοκαίρι μας να «μυρίσει» από τον Μάιο. 25 ολόκληρα χρόνια επιμένοντας με το «Ταινιόραμα», αυτόν τον θρυλικό θεσμό που οι Αθηναίοι σινεφίλ εδραίωσαν ως ένα ετήσιο must-see πολιτιστικό γεγονός της πόλης, μην μπορώντας να αποχωριστούμε τη μυρωδιά και τη «φρεσκάδα» μιας κόπιας 35 mm. Σε αυτή την ψηφιακή λαίλαπα, η νοσταλγία του φιλμ εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει.

Απόψε εμείς θα είμαστε εκεί στις 18.00 για να απολαύσουμε την ταινία «Δυστυχώς τα νέα είναι ευχάριστα» του Έλιο Πέτρι. Για να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα του, ένας μεσήλικας μπλέκει σε μια μυστηριώδη υπόθεση, όταν, με τη συμφωνία της γυναίκας του φίλου του, βάζει σε μια κλινική ένα παλιό συμμαθητή του, που πάσχει από μανία καταδίωξης. 

Τα λέμε εκεί στην Κοραή! 

Ταινιόραμα 2016 

Δυστυχώς τα νέα είναι ευχάριστα

Σκηνοθεσία: Έλιο Πέτρι

Πού: Κοραή 4, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 18.00

Είσοδος: 6€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2109005800 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!