Το καλοκαίρι εκείνο - AllYou.gr

Search

Το καλοκαίρι εκείνο

Επιστρέφουμε στο 1952, για να κάνουμε διακοπές με τον κύριο Le Corbusier.

27 Μαϊου 2016

Σήμερα σου δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Εκεί θα απολαύσουμε την έκθεση «Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier» και τις φωτογραφίες του Lucien Hervé.

Το καλοκαίρι στη θάλασσα της Μεσογείου υπήρξε μέρος της μητροπολιτικής ιδέας του μοντέρνου, σε τέχνη και αρχιτεκτονική, και αποτέλεσε έκφραση της μοντέρνας ζωής . Το 1952 ο αρχιτέκτονας Le Corbusier σχεδίασε ένα λινο καλύβι σε μια παραλία της Κυανής Ακτής, δίπλα σε μια απλή ψαροταβέρνα, πίσω από το διάσημο σπίτι E1027 της Eileen Gray και του Badovici.

Το Cabanon, ένα δωμάτιο 3.66x3.66 μέτρα με τραπεζαρία στην ταβέρνα, εφάρμοζε πιστά την ανθρωπομετρική κλίμακα του Modulor και ήταν ιδανικό ορμητήριο των διακοπών. Σε αυτό συναντήθηκαν διάσημοι μοντέρνοι. Ανάμεσα τους ο φωτογράφος Lucien Hervé, που απολάμβανε το καλοκαίρι της προσωπικής φιλίας αποτυπώνοντας ανέμελα έναν τόπο και ένα χρόνο ζωής. Οι φωτογραφίες του Hervé, τα σχέδια και τα σκίτσα του Le Corbusier, η αλληλογραφία του και το ίδιο το Cabanon, μερικά ανακατασκευασμένο, συνθέτουν μια αντίληψη για τη ζωή και την αρχιτεκτονική που ταυτίζουν το ιδανικό και το απλό.

Φύγαμε για Κυανή Ακτή και διακοπές σε ένα καλύβι; 

Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier 

Πού: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

Πότε: Από 12- 29 Μαΐου 2016 

Είσοδος: 4€Ακολούθησε το allyou στο Instagram!