Στο δρόμο για την απελευθέρωση! - AllYou.gr

Search

Στο δρόμο για την απελευθέρωση!

Σήμερα ακούμε Beirut, Daughter και Cass McCombs.

01 Ιουνίου 2016

Η μουσική είναι απελευθέρωση, σωστά; Αυτό πιστεύει και το Release Athens, ένα νέο φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά σήμερα, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Το Release φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, «απελευθερώνοντας την Αθήνα» από την σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών που ζούμε, μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας.

Σήμερα, το φεστιβάλ μάς καλεί στην πρώτη ημέρα του για να απολαύσουμε ως headliners του τους υπέροχους Beirut, την μπάντα που δημιούργησε ο χαρισματικός Zach Condon στη Santa Fe του New Mexico των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια, και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie / folk και world music παγκοσμίως.

Το δεύτερο όνομα που θα συμμετέχει στην πρώτη ημέρα του Release Athens 2016 είναι οι Daughter, μια  indie folk μπάντα από τη Βρετανία που γίνεται όλο και πιο γνωστή ημέρα με την ημέρα, αποτελώντας ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της περίφημης 4AD Records, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγο μετά την κυκλοφορία του 2ου album τους, «Not To Disappear».

Πριν από αυτούς, στην σκηνή θα βρεθεί ο Cass McCombs, είναι ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. O χαρακτηρισμός του ως ο πιο συναρπαστικός εκπρόσωπος της indie-folk πιθανότατα τον περιορίζει, καθώς ο 38χρονος Καλιφορνέζος εξερευνεί αδιάκοπα την Αμερικανική folk, αλλά ουδέποτε έχει ακουστεί ίδιος σε διαφορετικούς δίσκους, ή έχει κάνει ίδια συναυλία - όπως τουλάχιστον λέει ο μύθος. 

Εμείς θα είμαστε εκεί – ραντεβού στην Πλατεία νερού για μουσική απελευθέρωση!

Release Athens – Day 1

Mε τους: Beirut, Daughter, Cass McCombs, Irene Skylakaki και Moa Bones

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

Τιμές εισιτηρίων: 39€

Προπώληση: viva.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!