Ρεμπέτικο Revisited - AllYou.gr

Search

Ρεμπέτικο Revisited

Απόψε ο Κωνσταντίνος Βήτα συναντά τη Σωτηρία Μπέλλου και την Μαρίκα Παπαγκίκα.

04 Ιουνίου 2016

Μπορεί να μη μας φαίνεται, αλλά αγαπάμε το ρεμπέτικο. Ναι, το αγαπάμε και το δηλώνουμε δημόσια για να το ξέρεις. Απόψε μάλιστα, έχουμε σκοπό να επισφραγίσουμε την αγάπη μας για το ρεμπέτικο με ένα τρόπο κάπως... διαφορετικό.

Τι εννοούμε με αυτό; Απόψε ο δρόμος μας θα μας βγάλει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να παραστούμε στο «Σάλα Σάλα» δια χειρός Κωνσταντίνου Βήτα. Η συναυλία εστιάζει στη μουσική ιστορία που έγραψαν τον περασμένο αιώνα δύο σημαντικές μορφές του είδους, η Σωτηρία Μπέλλου (1921-1997) και η Μαρίκα Παπαγκίκα (1890-1943), δύο μεγάλες κυρίες της ελληνικής μουσικής και δύο ξεχωριστές μουσικές φωνές που σημάδεψαν τη ζωή του.

Μετά από ένα χρόνο έρευνας για το ρεμπέτικο και διαδρομές σε μονοπάτια που είχαν τραγουδήσει αυτές οι δύο σπουδαίες εκπρόσωποί του, ο Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη και τον Άγγελο Πλέσσα δημιούργησαν μια νέα (πιο ηλεκτρονική) ανάγνωση του ρεμπέτικου. Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση γεμάτη χρώματα και μνήμες των πρώτων ακουσμάτων του Κωνσταντίνου Βήτα στο οικογενειακό του περιβάλλον. 

Απόψε θα τα πούμε στη σάλα, λοιπόν, ναι;

Σάλα Σάλα

Καλλιτεχνική και εικαστική επιμέλεια: Ανδρέας Αγγελιδάκης , Άγγελος Πλέσσας

Μουσική: Κ. Βήτα

Τραγούδι: Θεοδώρα Μπάκα, Κ. Βήτα

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107-109

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος: Από 18€ 

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 9005800Ακολούθησε το allyou στο Instagram!