Ο Σοφοκλής συναντά τον Έντουαρντ Άλμπι και τον Θανάση Τριαρίδη - AllYou.gr

Search

Ο Σοφοκλής συναντά τον Έντουαρντ Άλμπι και τον Θανάση Τριαρίδη

Κανένα time travel – όλα ξεκινούν στη σκηνή του θεάτρου «Θησείον».

07 Ιουνίου 2016

Απόψε είναι η βραδιά που συναντάμε ξανά τον Θανάση Τριαρίδη και το νέο του έργο «Οιδίνους». Τι λέξη είναι (πάλι και) τούτη; Αν ο μυθικός Οιδίπους οφείλει το όνομά του στα πρησμένα πόδια του (οίδί-πους), καθώς ο ίδιος ο πατέρας του τον σημαδεύει ως βρέφος για να τον οδηγήσει στον θάνατο, ο Οιδίνους του εν λόγω έργου είναι αυτός που έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό (οιδί-νους).

Το δράμα ξεκινάει ένα πρωί, όπου ένα ζευγάρι φιλολόγων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου τους. Πολύ γρήγορα ωστόσο μια σειρά αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτουν μια φριχτή πραγματικότητα: πως ο γιος του ζευγαριού έχει πεθάνει ως βρέφος και πως ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα - ένας ρόλος που κρατάει επί δεκαοχτώ χρόνια. Πολύ σύντομα αποκαλύπτεται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, πως ο νοερός «γιος» έχει «ενσαρκωθεί», και θα διεκδικήσει τα τραγικά όπλα της ανθρωπινότητάς του: τον φόνο του πατέρα, την (επαν)ένωση με την μητέρα, την ανθρώπινη τραγωδία. 

Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ, όπου ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή συναντάει το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι. Ή (και) ένα έργο για την αφύσικη συνθήκη της οικογένειας, για τον ανυπόφορο εαυτό, για τις παραισθητικές ταυτότητες της Δύσης, για την άβυσσο της ακατανόητης αγάπης.

Ραντεβού στο θέατρο στις 21.00!

Οιδίνους

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Ερμηνεύουν οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άννα Μάσχα

Πού: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 14€ (γενική είσοδος)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103255444Ακολούθησε το allyou στο Instagram!