Σήμερα κινούμαστε Underground - AllYou.gr

Search

Σήμερα κινούμαστε Underground

Εκεί θα συναντήσουμε αυτόν και τον... πανταλόνι του.

11 Ιουνίου 2016

Απόψε θα σου δώσουμε ραντεβού στο θέατρο Underground. Γιατί; Μα γιατί θέλουμε να σου γνωρίσουμε... αυτόν. Όπου «Αυτός» βάλε δίπλα το όνομα «Κώστας Αρζόγλου», ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή για να μας συστήσει σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο δια χειρός Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τίτλο «Αυτός και το Πανταλόνι του».

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε «ήθελε», μα ποτέ δεν «μπόρεσε».

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο «Αυτός», άλλα γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. «Αυτός» που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι «μέγα πλήθος». 

Ο συγκεκριμένος μονόλογος αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ουσιαστικά, πρόκειται για διάλογο: η σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου με το ανελέητο περιβάλλον του, με το παρελθόν και το μέλλον του, με αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε. 

Τα λέμε... υπόγεια, στις 21.00 νταν!

Αυτός και το Πανταλόνι του

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Παίζουν οι: Κώστας Αρζόγλου - Πάνος Μπόρας

Πού: Underground, Κοραή 4, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 12€ (γενική είσοδος) /  8€ (μειωμένο)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2130370342Ακολούθησε το allyou στο Instagram!