Η Ισλανδία έρχεται... - AllYou.gr

Search

Η Ισλανδία έρχεται...

... στην Πλατεία Νερού και το Release Festival.

13 Ιουνίου 2016

Πριν από μερικά χρόνια, στις Νύχτες Πρεμιέρας, ένα μουσικό ντοκιμαντέρ θα γινόταν η αιτία να λατρέψουμε ακόμα περισσότερο την Ισλανδία και μια συγκεκριμένη post-rock μπάντα. Το όνομα του ντοκιμαντέρ ήταν «Inni» και το συγκρότημα δεν ήταν άλλο από τους μοναδικούς Sigur Rós. Σήμερα, θα  αναβιώσουμε όλα τα παραπάνω συναισθήματα και σε προσκαλούμε παρέα μας στην τέταρτη και  τελευταία ημέρα του Release Festival για να απολαύσουμε ζωντανά.

Η μεγαλύτερη post-rock μπάντα του πλανήτη προέρχεται από το Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας και έχει πάρει το όνομά της από ένα κορίτσι, την αδελφή του frontman του συγκροτήματος, Jon Thor Birgisson, Sigurrós Elín. Οι Sigur Rós έγιναν γνωστοί με το δεύτερο album τους, “Ágætis Byrjun”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1999 και γνώρισε πρωτοφανή παγκόσμια αποδοχή από κοινό, κριτικούς και, κυρίως, άλλους καλλιτέχνες και μπάντες. Τα κομμάτια τους, παρότι τραγουδισμένα εξ’ ολοκλήρου στα Ισλανδικά, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την σπάνια αιθέρια φωνή του Jonsi – και κυρίως αποτελούμενος από μακρόσυρτες ατμοσφαιρικές συνθέσεις, οι δίσκοι τους αιχμαλωτιζούν τους πάντες με τα απόκοσμα ηχοτόπια και την σχεδόν εξωγήινη ομορφιά τους. 

Για εμάς αυτή θα είναι Η συναυλία του καλοκαιριού- κι όχι μόνο γιατί θα ακούσουμε επιτέλους live τους Sigur Rós. Την ίδια μέρα θα απολαύσουμε τους επίσης ψυχεδελικούς Black Angels, τους post-punk DIIV, τον μαγνητικό Theodore, και τους πολλά υποσχόμενους Afformance! Εσύ θα λείπεις;

Release Festival Day 4

Sigur Rós, Black Angels, DIIV, Theodore & Afformance

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

Ώρα έναρξης: 16.00

Πληροφορίες: releaseathens.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!