Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα προετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη γιορτή!

Και είναι εκείνη της μουσικής.


Φύλλις Νικολάου

Η 21η Ιουνίου είναι για εμάς μια πολύ, πολύ σημαντική μέρα. Κι όχι, δεν έχουμε γενέθλια, δε γιορτάζουμε, δεν γιορτάζει καν το άλλο μας μισό. Γιορτάζει όμως κάποια – να, μη σοκάρεσαι- που αγαπάμε πολύ: η μουσική

Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Πράγματι, πέρασε κιόλας ένας χρόνος και εν όψει του Ιουνίου, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Και όχι, δεν μιλάμε για τις διεθνείς δόσεις που πρέπει να κάνουμε προς τους δανειστές, ούτε για capital controls, ούτε για νέα μέτρα. Μιλάμε για την προετοιμασία των εκατοντάδων συναυλιών, εργαστηρίων και παραστάσεων για τις οποίες βρίσκονται επί ποδός χιλιάδες πολίτες, τη συλλογή των αιγίδων, των αδειοδοτήσεων και των τεχνικών αναγκών της παραγωγής των εθνικών εκδηλώσεων.

Ήδη, ξεχωρίζουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως οι εκδηλώσεις στο Πηνειό (Λάρισα), τη Δονούσα, τα Χανιά, το Σουφλί ή το Πεδίον του Άρεως που θα μετατραπεί πιλοτικά σε ένα μουσικό χωριό (Αθήνα)! Μιλάμε για την αφορμή που ενώνει εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια χιλιάδες καλλιτέχνες, πολίτες, επαγγελματίες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς (7.000 άτομα το 2015) χάρη στην αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Για αυτούς τους λογούς, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αναμένεται να απλωθεί και για το 2016 σε σχεδόν κάθε περιφέρεια της χώρας συμπεριλαμβάνοντας εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες (559 το 2015) και παραγωγές σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της χώρας, όπως πάντα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Η  21η Ιουνίου θα φιλοξενήσει για ακόμα μία χρονιά συνεργατικές δημιουργίες, καινοτόμες παραγωγές και πρωτότυπες ιδέες, ηχητικούς πειραματισμούς και συνθέσεις από κάθε σημείο της χώρας, ταξιδεύοντάς μας άλλοτε σε νέα και άλλοτε σε οικεία μουσικά μονοπάτια, υπενθυμίζοντάς μας ωστόσο ότι παρόλο που διανύουμε μια δύσκολη και φορτισμένη περίοδο, η μουσική παραμένει ανέπαφη, η μουσική μας ενώνει.

Εμείς, λοιπόν, γιορτάζουμε από σήμερα – ετοιμάσου, οι επόμενες μέρες θα είναι σούπερ μελωδικές!

Eυρωπαϊκή Μέρα Μουσικής

Πότε: 18-23 Ιουνίου

Πληροφορίες: europeanmusicday.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ