Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια - AllYou.gr

Search

Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια

Δε σου λέμε ανέκδοτο – σε προετοιμάζουμε για την παράσταση που θα δούμε απόψε.

22 Ιουνίου 2016

Τι κοινό έχουν ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου; Ένα Freejazz δοκίμιο! Για την ακρίβεια, όλοι οι παραπάνω απόψε θα ερμηνεύσουν αυτό το μουσικό δοκίμιο με βάση την εσωστρεφή φύση και τον μοναχικό δρόμο ενός πυγμάχου. Ο λόγος για την avant-garde παράσταση που ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τίτλο «A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer».

Τι περιμένουμε από αυτήν; Μια παράσταση με μοναδικότητες, οι οποίες διαδέχονται ή μια την άλλη και συνευρίσκονται δραματουργικά, όπως αυτό προκύπτει κατά την διάρκεια ενός πραγματικού πυγμαχικού αγώνα επί σκηνής. Μια επινοημένη συνάντηση τεσσάρων μορφών τέχνης, με καμβά το στερεοσκοπικό ήχο από τύμπανα και θεματική την απομόνωση και εσωτερική διεργασία της φύσης της αναμέτρησης.

Στην ουσία, η παράσταση αποτελεί ελεγεία πάνω στη Πυγμαχία και το Αμερικάνικο όνειρο της «Jazz age» εποχής κατά τον 20ο αιώνα. Μια παράσταση φεστιβαλικού παγκόσμιου χαρακτήρα που ενώνει το κλασικό, το μοντέρνο, την ποίηση, με την Jazz και τις δυναμικές τέχνες, όραμα-ακρόαμα σε ένα φυγοκεντρικό jazz σόλο για τύμπανα.

Εμείς περιμένουμε η παράσταση να μας βγάλει... νοκ άουτ - τα λέμε απόψε στο ρινγκ!

A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης

Συνεργούν οι: Δημήτρης Κλωνής (Τύμπανα), Μάïρα Μηλολιδάκη (Υψίφωνος), Πωλίνα Χαλά (Χορός κλασικό, μοντέρνο),  Γιώργος Παντελεάκης (Ηθοποιός),  Ντίνος Μουτσιούλης (Πυγμάχος), Κωνσταντίνος Μυρικλής (Πυγμάχος)

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος) / 8€ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑμΕΑ/Ατέλειες Ηθοποιών και Σκηνοθετών/ Μαθητικό/Φοιτητικό)

Πληροφορίες: www.mcf.gr