Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια

Δε σου λέμε ανέκδοτο – σε προετοιμάζουμε για την παράσταση που θα δούμε απόψε.


Φύλλις Νικολάου

Τι κοινό έχουν ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου; Ένα Freejazz δοκίμιο! Για την ακρίβεια, όλοι οι παραπάνω απόψε θα ερμηνεύσουν αυτό το μουσικό δοκίμιο με βάση την εσωστρεφή φύση και τον μοναχικό δρόμο ενός πυγμάχου. Ο λόγος για την avant-garde παράσταση που ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τίτλο «A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer».

Τι περιμένουμε από αυτήν; Μια παράσταση με μοναδικότητες, οι οποίες διαδέχονται ή μια την άλλη και συνευρίσκονται δραματουργικά, όπως αυτό προκύπτει κατά την διάρκεια ενός πραγματικού πυγμαχικού αγώνα επί σκηνής. Μια επινοημένη συνάντηση τεσσάρων μορφών τέχνης, με καμβά το στερεοσκοπικό ήχο από τύμπανα και θεματική την απομόνωση και εσωτερική διεργασία της φύσης της αναμέτρησης.

Στην ουσία, η παράσταση αποτελεί ελεγεία πάνω στη Πυγμαχία και το Αμερικάνικο όνειρο της «Jazz age» εποχής κατά τον 20ο αιώνα. Μια παράσταση φεστιβαλικού παγκόσμιου χαρακτήρα που ενώνει το κλασικό, το μοντέρνο, την ποίηση, με την Jazz και τις δυναμικές τέχνες, όραμα-ακρόαμα σε ένα φυγοκεντρικό jazz σόλο για τύμπανα.

Εμείς περιμένουμε η παράσταση να μας βγάλει... νοκ άουτ - τα λέμε απόψε στο ρινγκ!

A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης

Συνεργούν οι: Δημήτρης Κλωνής (Τύμπανα), Μάïρα Μηλολιδάκη (Υψίφωνος), Πωλίνα Χαλά (Χορός κλασικό, μοντέρνο),  Γιώργος Παντελεάκης (Ηθοποιός),  Ντίνος Μουτσιούλης (Πυγμάχος), Κωνσταντίνος Μυρικλής (Πυγμάχος)

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος) / 8€ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑμΕΑ/Ατέλειες Ηθοποιών και Σκηνοθετών/ Μαθητικό/Φοιτητικό)

Πληροφορίες: www.mcf.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ