Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Because the night belongs to Patti

Η ιέρεια της ροκ επιστρέφει στην Αθήνα.


Φύλλις Νικολάου

Από το Horses μέχρι το Radio Ethiopia, δεν υπάρχει κάτι που να έχει κάνει η Patti Smith το οποίο να μην μας αρέσει. Και μπορεί η πρώτη μας ανάμνηση της ηλεκτρικής σκηνικής παρουσίας της ιέρειας του ροκ να μετρά σχεδόν μια 20ετία, σήμερα όμως η Patti επιστρέφει για να μας χαρίσει μια μοναδική εμφάνιση. Απόψε, η Smith ανεβαίνει στη σκηνή του Piraeus Academy για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, «Horses», μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Το φθινόπωρο του 1975, η Patti Smith μαζί με το συγκρότημα της μπήκαν στα Electric Lady Studios για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το «Horses».

«Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος», δήλωσε η Patti όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο album της. Oι Lenny Kay και ο Jay Dee Daugherty, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ θα την συνοδέψουν σε ένα περιορισμένο αριθμό shows στην Ευρώπη, στα οποία συγκαταλέγεται και το αποψινό live.

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία», αυτό είχε δηλώσει η Patti Smith όσο ο κόσμος αγκάλιαζε την μουσική της και τα “Gloria” & “Free Money” γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.

Η δισκογραφία της φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησαν σπουδαίοι δίσκοι στην καριέρα της (“Radio Ethiopia”, “Easter”), αποδεικνύοντας πως ένα αστέρι της ροκ είχε γεννηθεί. Αντισυμβατική, δυναμική, ποιήτρια και μουσικός, γεμάτη ενέργεια της άφηνε άναυδους κοινό και κριτικούς στις συναυλίες της, κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται μα πάνω από όλα γεννά τέχνη! «Ένας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του», είχε δηλώσει, ενώ οι μουσικόφιλοι και όχι μόνο βρήκαν στους ήχους του “People Have The Power” έναν μοναδικό και αξεπέραστο ύμνο αντίστασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας κάνουν να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Τα λέμε εκεί!

Patti Smith

Πού: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Αθήνα

Πότε: 25& 26 Ιουνίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Τα πρώτα εισιτήρια καθημένων στην πλατεία και στον εξώστη κοστίζουν 34€ / Μετά την εξάντληση τους: 39€ / 60€ (V.I.P. εισιτήρια)

Προπώληση-πληροφορίες: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.2103608366

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ