Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας αλλιώτικος Άμλετ

Το Φεστιβάλ Αθηνών μάς ξανασυστήνει στο (ίσως) διασημότερο θεατρικό έργο.


Φύλλις Νικολάου

Να ζει κανείς η να μη ζει; Ιδού η απορία. Σίγουρα αναγνωρίζεις τη χαρακτηριστική ατάκα από τον εμβληματικό «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση που θα δούμε απόψε, όμως, ξεκινά από άλλη βάση. Χρησιμοποιώντας τον Άμλετ ως σημείο εκκίνησης, ο πολυβραβευμένος Λιθουανός σκηνοθέτης Οσκάρας Κορσουνόβας μιλάει για την πιο πρόσφατη Ιστορία και θέτει σύγχρονους προβληματισμούς. Ο Άμλετ του αρχίζει με το ερώτημα: «Ποιος είσαι;», για να καταλήξει στο τέλος με το σπαρακτικό ερώτημα προς εαυτόν: «Ποιος είμαι;».

Με βασικό σκηνικό τους καθρέφτες των θεατρικών καμαρινιών, κάτω από το σκληρό λευκό φως και τις φωτοσκιάσεις που δημιουργούνται καθώς οι καθρέφτες μετακινούνται διαρκώς, το κλασικό έργο κατακερματίζεται. Προκαλώντας τα όρια της θεατρικότητας, οι ηθοποιοί μακιγιάρονται επί σκηνής, περιτριγυρισμένοι από ενοχλητικούς ήχους και απειλητικές φιγούρες, ενώ η ροή του κειμένου αλλάζει ακατάπαυστα με αποτέλεσμα οι χαρακτήρες να αντιδρούν απρόσμενα.

Ο Κορσουνόβας λέει για την παράσταση: «Είναι απόλυτη ανάγκη, ο καθένας χωριστά, να σκύψουμε μέσα μας ώστε να κατανοήσουμε το περιβάλλον και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε για τη ζωή μας. Ίσως χρειάζεται να αναπτύξουμε μέσα μας μια μορφή «παράνοιας» για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από βασικά λάθη που κάνουμε στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Πρέπει να μην αφεθούμε στην ησυχία που μας περιβάλλει, πρέπει να το καταλάβουμε, να το καταλάβουμε καλά, ότι πρόκειται για απάτη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άμλετ είναι το πιο επίκαιρο έργο της εποχής μας.»

Σήμερα είναι η τελευταία μας ευκαιρία να απολαύσουμε την εκδοχή του Κορσουνόβας – τα λέμε στην Πειραιώς!

Άμλετ

Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός σκηνικών: Oskaras Korsunovas*

Πού: Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 25€ / 15€ (φοιτητικό) / 5€ (Άνεργοι-AΜΕΑ)

Προπώληση-πληροφορίες: 2109282900, 2103272000

* Η παράσταση είναι στα λιθουανικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη