Απόψε θα περιμένουμε τον Γκοντό... στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη! - AllYou.gr

Search

Απόψε θα περιμένουμε τον Γκοντό... στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη!

Συμβιώνουμε τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν.

14 Ιουλίου 2016

Απόψε θα απολαύσουμε ένα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, το περίφημο «Περιμένοντας τον Godot», του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη!

Όλα ξεκινούν με τη συνάντηση όταν ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν συναντιούνται σε ένα χώρο οικείο αλλά όχι συγκεκριμένο, κοντά σ’ ένα δέντρο. Συζητώντας ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν ότι βρίσκονται εκεί γιατί περιμένουν απλώς έναν άντρα, τον Γκοντό. Στη διάρκεια της αναμονής τους, έρχεται ο Πότζο, που έχει δεμένο με σκοινί τον Λάκυ, το δούλο του, τον οποίο πηγαίνει να πουλήσει στην αγορά. Ο Πότζο συζητάει με τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν για διάφορα θέματα βάζοντας τον Λάκυ να τους διασκεδάζει, διατάζοντάς τον να χορέψει, να σερβίρει, ακόμα και να... σκεφτεί! Οι δύο τους φεύγουν, αφήνοντας τους άλλους δύο να περιμένουν. Να περιμένουν τον Γκοντό. Ένα νεαρό αγόρι, αναγγέλλει ότι ο Γκοντό δεν θα έρθει, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επομένη. Οι δύο άντρες αποφασίζουν να φύγουν. Αλλά όχι. Την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν συναντιούνται στο ίδιο μέρος, κοντά στο ίδιο δέντρο, μόνο που αυτή τη φορά το δέντρο έχει βγάλει 3 φύλλα. Εμφανίζονται και πάλι ο Πότζο και ο Λάκυ, μόνο που αυτή τη φορά ο ένας είναι μουγκός και ο άλλος τυφλός. Περιμένουν και πάλι τον Γκοντό, μόνο που αυτή τη φορά δε διασκεδάζουν. Και, κυρίως, δεν θυμούνται καν την προηγούμενη συνάντηση.

Ερωτώμενος για το έργο, ο Μπέκετ απαντά ότι αφορά στη συμβίωση. Συμβιώνοντας ο Εστραγκόν με τον Βλαντιμίρ, ο Πότζο με τον Λάκυ, αλλά και τα δύο αυτά ζευγάρια μεταξύ τους, ανοίγεται το πεδίο πάνω στο οποίο η συμβίωση αυτή πρέπει να παραμείνει, να επιμείνει, να περιμένει μέχρι που να καταφέρει να βιώσει τις πιο χαρούμενες και δημιουργικές της στιγμές. Θέτοντας ως στόχο την άφιξη του Γκοντό, η συμβίωση αυτή αυτοτροφοδοτείται από την ελπίδα και την προσμονή που αυτή η προσδοκώμενη άφιξη επιφυλάσσει.
Εμείς θα περιμένουμε... να δούμε τι θα συμβεί! Τα λέμε εκεί!

Περιμένοντας τον Γκοντό      

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

Μουσική: Μόνικα

Παίζουν οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Μπίτος, Αντώνης Αντωνόπουλος. Αινείας Τσαμάτης, “The Boy” voice over: Λένα Παπαληγούρα

Πού: Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.30

Πληροφορίες - κρατήσεις: Pro4, 2103255444Ακολούθησε το allyou στο Instagram!