Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα φτάνουμε μέχρι τη μυθική Σαρκώζα

Οδηγός μας θα είναι ο Δημοσθένης Παπαμάρκος.


Φύλλις Νικολάου

Εδώ κι ένα χρόνο σου έχουμε πάρει τα αυτιά –ή πιο δόκιμα τα μάτια- για το φαινόμενο «Γκιακ» - ή αλλιώς το ταχύτερα μεταδιδόμενο λογοτεχνικό φαινόμενο του 2015. Αν το διάβασες και διψάς για τη χαρακτηριστική προφορική γραφή του Δημοσθένη Παπαμάρκου ή απλά το έχεις... ρίξει στις  νουβέλες καιτα διηγήματα τώρα που καλοκαίριασε, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Αν, πάλι, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, πάλι συνέχισε να διαβάζεις. Γιατί; Γιατί η σημερινή μας πρόταση θα σε βάλει στο απολαυστικό και μαγνητικό σύμπαν ενός από τους πλέον ταλαντούχους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς.

Σήμερα, λοιπόν, διαβάζουμε την «ΜεταΠοίηση», την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Τι θα βρούμε στις σελίδες της; Δώδεκα διηγήματα για την αδελφική αγάπη και την εκδίκηση, την ανία και την τρέλα, το παράδοξο της ταυτότητας και τη μοναχική πορεία προς το θάνατο. Αναμειγνύοντας το φανταστικό με το ρεαλισμό και το ανοίκειο με το καθημερινό, οι ιστορίες αυτές μιλούν για την αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο και την πραγματικότητα, αλλά και για τη δημιουργική μεταποίησή τους. Οι ήρωες της ΜεταΠοίησης, χωρίς να ζητούν κατανόηση ή συγχώρηση, αφηγούνται σε πρώτο ενικό, αιφνιδιάζοντας τον αναγνώστη με την παραδοξότητα, την αμεσότητα και τη βίαιη τρυφερότητά τους.

Για την ιστορία, η συλλογή ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2012. Εμείς τη διαβάσαμε ήδη και περιμένουμε να το διαβάσεις κι εσύ για να σου αποκαλύψουμε τα αγαπημένα μας διηγήματα!

ΜεταΠοίηση

του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Εκδόσεις Κέδρος

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ