Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

5 άλμπουμ για το καλοκαίρι

Ο Χάρης Συμβουλίδης μάς προτείνει τα 5 καλύτερα μουσικά άλμπουμ του 2016, που θα μας κρατήσουν καλή συντροφιά δίπλα στη θάλασσα (ή λίγο πιο πέρα)!



1. Beyoncé: Lemonade

Κανένα άλλο άλμπουμ δεν έχει συζητηθεί φέτος τόσο πολύ και κανένα άλλο δεν έχει τόσο ξεκάθαρα γυναικεία οπτική στον έρωτα, τη ζωή, ακόμα και την πολιτική. Η Λεμονάδα είναι αναπάντεχα δροσιστική, πολλοί τη βλέπουν να ανακηρύσσεται «δίσκος της χρονιάς» στο τέλος του '16 και σίγουρα εδραιώνει την Queen Bey ως τη μεγάλη ποπ ντίβα των καιρών μας: εκείνη που έχει και τους σέξι ρυθμούς για να (σε) χορέψει, μα και τους εξομολογητικούς στίχους για το πώς βίωσε την απιστία και «επέζησε» ώστε να μπορεί να την τραγουδήσει. "Λάιτ φεμινισμός για τους ψηφοφόρους της Χίλαρυ Κλίντον" λένε βέβαια ορισμένοι, αλλά μήπως και στα δικά μας τα μέρη, σε μια διαφορετική εποχή, δεν έγιναν μεγάλοι stars η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας, τραγουδώντας τα πάνω και τα κάτω του έρωτά τους; 

 

https://www.youtube.com/watch?v=eaiqFfoWVNo

 

 

2. Tegan And Sara: Love You To Death

Δεν έχει σημασία αν το βάλεις στο αμάξι για το ταξίδι των διακοπών με τον φίλο σου, αν θα παίζει στο repeat ενώ αγναντεύεις αμέριμνη τα γαλάζια νερά σε κάποιο νησί ή αν θα ακούγεται στο φόντο, καθώς ετοιμάζεσαι για τη βραδινή σου έξοδο με την υπόλοιπη παρέα: για όποια στιγμή κι αν διαλέξεις το άλμπουμ αυτό, θα σου χαρίσει ανάταση και ενθουσιασμό, θα είναι μια ένεση ανεμελιάς, τονωτική σαν την καλοκαιρινή λιακάδα. Οι δύο δίδυμες αδερφές από τον Καναδά είναι φέτος υπεύθυνες για την πιο όμορφη «λευκή» ποπ που θα ακούσεις εκεί έξω. Και είναι και αδικημένες, γιατί μπορεί το "Boyfriend" να έχει γίνει χιτάκι, αλλά οι δημοσιογράφοι δεν τις "αναγνώρισαν" όσο τους έπρεπε. 

 

 

 

3. The Avalanches: Wildflower

Το «Αγριολούλουδο» αυτών των μυστήριων Αυστραλών, που τους περιμέναμε 16 ολόκληρα χρόνια για να βγάλουν 2ο δίσκο, φαίνεται να έχει σπουδάσει τα μυστικά του θερινού soundtrack σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Λένε ότι περιέχει πάνω από 3.500 samples (συγκράτησέ το, θα γίνει ερώτηση σε επιτραπέζιο),αλλά περισσότερη σημασία έχει το πόσο έξω καρδιά ηχεί και το πόσο εύκολα μπορεί να σε πείσει να λικνιστείς στους ευφορικούς, γήινους ρυθμούς του. Λίγο soul εδώ, λίγο hip hop εκεί, λίγο 1960s παραπέρα, έχει και κάμποσους διάσημους καλεσμένους στα φωνητικά. Σαν τον Danny Brown, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα με την τρελή του ερμηνεία ώστε να γίνει το "Frankie Sinatra" μία από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. 

 

 

 

4. Ariana Grande: Dangerous Woman

Η κοπελίτσα από τη Φλόριντα έγινε 23 φέτος, γυναίκα με τα όλα της πια και μάλιστα επικίνδυνη –μη νομίζετε ότι το λέει για εντυπωσιασμό, οι πρόσφατες «αταξίες» της άλλωστε της κόστισαν και μια πρόσκληση στον Λευκό Οίκο. Τώρα πάντως που η Mariah Carey και η Jennifer Lopez γίνανε 40άρες κυρίες, η Ariana Grande δείχνει έτοιμη να αρπάξει τον θρόνο τους, συνδυάζοντας ένα μοντέρνο, sexy look με pop/RnB τραγούδια στρογγυλά, εθιστικά, ό,τι πρέπει για να τα αγαπήσει το ραδιόφωνο του σήμερα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πιάσεις και το πιο ροκ αγόρι σου να απολαμβάνει στα κρυφά το ντουέτο της με τον Lil' Wayne στο "Let Me Love You" ένα από τα πιο ερωτικά κομμάτια της χρονιάς, με δυνατό μήνυμα για το πώς να μη μείνεις single αυτό το καλοκαίρι, αν χώρισες πρόσφατα. 

 

 

 

5. Shura: Nothing' s Real

Αν είσαι πιο εναλλακτικό κορίτσι και η καλύτερή σου συναυλία φέτος ήταν αυτή των Last Shadow Puppets, τότε η Shura θα σου κάνει θαυμάσια παρέα στα ακουστικά. H 25χρονη με τη διπλή καταγωγή (Αγγλία/Ρωσία) μπορεί να βρίσκεται μόλις στον πρώτο της δίσκο, μα ξέρει πολύ καλά πώς να φτιάχνει πιασάρικα τραγούδια, μα και πώς να τους βάζει και μια έτσι πιο alternative πινελιά, που πολύ τους πάει. Το "Touch" έχει ήδη κατακτήσει τα ραδιόφωνα, υπάρχουν όμως κι άλλες τέτοιες στιγμές εδώ, οι οποίες δίνουν φρέσκο νόημα στο τι εννοούμε μιλώντας για «ψαγμένη» ποπ. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα