Φύγαμε για Παρίσι, Τέξας - AllYou.gr

Search

Φύγαμε για Παρίσι, Τέξας

Απόψε παρακολουθούμε το εμβληματικό road movie του Βιμ Βέντερς.

02 Σεπτεμβρίου 2016

Τι έχει το μενού για απόψε; Σινεμά. Θα σου δώσουμε λοιπόν ραντεβού στην πλατεία Κοραή, έξω από το Άστυ, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του 1-7 Σεπτεμβρίου, με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, Βιμ Βέντερς.  Η επιλογή μας για απόψε το βραβευμένο και αλληγορικό «Παρίσι, Τέξας».

Εν τω μέσω της ερήμου ένας άνδρας καταρρέει. Ενας αριθμός τηλεφώνου που θα βρεθεί πάνω του θα φέρει σε αυτή την απομακρυσμένη επαρχία της Αμερικής τον αδελφό του. Ο Tράβις είναι εδώ και τέσσερα χρόνια εξαφανισμένος στην έρημο. Ο αδελφός του, ο Oυόλτ, θα τον συνοδεύσει στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, όπου ο Tράβις θα έχει μια τραυματική συνάντηση: θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον 7χρονο γιο του Xάντερ. Το παρελθόν θα επιστρέψει για τον Tράβις, καθώς τώρα είναι αναγκασμένος να αναμετρηθεί μ' ότι απέφευγε τόσο καιρό: τη διάλυση της οικογένειας του. Θα αναζητήσει την πρώην γυναίκα του, την Tζέιν και θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να κοιτάξει καταπρόσωπο την προσωπική του τραγωδία, να αναμετρηθεί με τον πόνο.

Η αφήγηση παρακολουθεί αυτή τη βασανιστική και επίπονη για την ψυχή πορεία του ήρωα μέχρι την τελική συνάντηση του με την πρώην σύζυγο του.  

Το «Παρίσι, Τέξας» θεωρείται το αριστούργημα του Βιμ Βέντερς και αποτελεί την πιο επιτυχημένη του ταινία διεθνώς. Η ταινία  έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές και κέρδισε πολλά βραβεία σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες. Ο Χάρι Ντιν Στάντον, ως Τράβις και η Ναστάζια Κίνσκι, ως Τζέιν, δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, κάτω από τους ήχους του μοναδικού σάουντρακ του Ράι Κούντερ.

Τα λέμε στην Κοραή!

Παρίσι, Τέξας
του Βιμ Βέντερς
Πού:
Cine Άστυ Κοραή
Ώρα έναρξης: 22.15
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (2 ταινίες με 1 εισιτήριο)Ακολούθησε το allyou στο Instagram!