Ο Σαίξπηρ στην Καλλιθέα - AllYou.gr

Search

Ο Σαίξπηρ στην Καλλιθέα

Ναι, θα είναι (σαν) όνειρο!

03 Σεπτεμβρίου 2016

Η σημερινή μας βόλτα συνδυάζει την Καλλιθέα, ένα όνειρο και ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ. Κι αυτό γιατί από φέτος η Καλλιθέα αποκτά το δικό της φεστιβάλ, ελπίζοντας ότι θα αφήσει το αποτύπωμά της στον καλλιτεχνικό χάρτη της Αθήνας.

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας θα «ξεχυθεί» σε διάφορα σημεία της Καλλιθέας και θα μας «συστηθεί» μέσα από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, αλλά και εικαστικές παρουσιάσεις.

Στο πλαίσιο του, λοιπόν, εμείς απόψε θα απολαύσουμε το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ από την ομάδα Fractals στον κήπο του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Στη σκηνή του θα αναβιώσει η πλέον διάσημη ρομαντική κωμωδία του Άγγλου δραματουργού. Για την ιστορία, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι.

Το έργο είναι γραμμένο το 1595, και αποτελεί ύμνο της ερωτικής μέθης της ζωής. Σε αυτό παρουσιάζεται  ο έρωτας ως θαύμα, μαγεία, όνειρο, θάνατος και πάθος, κυριαρχώντας στους νέους, που αγνοούν την κοινωνική ηθική και υπακούουν στα προστάγματα της καρδιάς τους.
Εμείς απόψε θα ακούσουμε την… καρδιά μας και θα κατέβουμε Καλλιθέα – τα λέμε εκεί!

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
από την ομάδα
Fractals
Σκηνοθεσία:
Τάνια Κίτσου
Πού: Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα
Ώρα έναρξης : 21.00

Τιμές εισιτηρίων:  10€ (γενική είσοδος) / 8€ (φοιτητικό) / 5€ (ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, 65+)Ακολούθησε το allyou στο Instagram!