Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Σαίξπηρ στην Καλλιθέα

Ναι, θα είναι (σαν) όνειρο!


Φύλλις Νικολάου

Η σημερινή μας βόλτα συνδυάζει την Καλλιθέα, ένα όνειρο και ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ. Κι αυτό γιατί από φέτος η Καλλιθέα αποκτά το δικό της φεστιβάλ, ελπίζοντας ότι θα αφήσει το αποτύπωμά της στον καλλιτεχνικό χάρτη της Αθήνας.

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας θα «ξεχυθεί» σε διάφορα σημεία της Καλλιθέας και θα μας «συστηθεί» μέσα από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, αλλά και εικαστικές παρουσιάσεις.

Στο πλαίσιο του, λοιπόν, εμείς απόψε θα απολαύσουμε το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ από την ομάδα Fractals στον κήπο του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Στη σκηνή του θα αναβιώσει η πλέον διάσημη ρομαντική κωμωδία του Άγγλου δραματουργού. Για την ιστορία, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι.

Το έργο είναι γραμμένο το 1595, και αποτελεί ύμνο της ερωτικής μέθης της ζωής. Σε αυτό παρουσιάζεται  ο έρωτας ως θαύμα, μαγεία, όνειρο, θάνατος και πάθος, κυριαρχώντας στους νέους, που αγνοούν την κοινωνική ηθική και υπακούουν στα προστάγματα της καρδιάς τους.
Εμείς απόψε θα ακούσουμε την… καρδιά μας και θα κατέβουμε Καλλιθέα – τα λέμε εκεί!

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
από την ομάδα
Fractals
Σκηνοθεσία:
Τάνια Κίτσου
Πού: Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα
Ώρα έναρξης : 21.00

Τιμές εισιτηρίων:  10€ (γενική είσοδος) / 8€ (φοιτητικό) / 5€ (ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, 65+)

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε