Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε βλέπουμε μια τραγωδία

Ο Αισχύλος «εκσυγχρονίζεται» και σήμερα τα αιώνια λόγια του αντηχούν στον Ηρώδειο.


Φύλλις Νικολάου

Απόψε θα βιώσουμε το δράμα και την κάθαρση – κι όλα αυτά δε θα γίνουν σε κάποιο αθηναϊκό μπαρ με αφορμή έναν τσακωμό ή κάποιο χωρισμό, αλλά στο Ηρώδειο. Εκεί άλλωστε σκοπεύουμε να σε πάμε βόλτα απόψε για να παρακολουθήσουμε μια παράσταση για την οποία έχουμε ήδη ακούσει πολλά.

Ο λόγος για την «Ορέστεια» του Αισχύλου η οποία «κλείνει» την καλοκαιρινή περιοδεία της απόψε στην Αθήνα. Σε αντίθεση με τις αρχέγονες καταβολές της, η παράσταση – σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά- τοποθετείται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνικού Εμφυλίου. Έτσι, θέτει τον αιώνιο Αισχύλο στο σήμερα και μεταφέρει μαγικά τον πρώτο πόλεμο των ελλήνων, τον Τρωικό, μέσα στον χωροχρόνο του τελευταίου ελληνικού πολέμου, του αιματηρού μας εμφυλίου. Ο Ορέστης, ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα, ο Αίγισθος, η Κασσάνδρα, η Αθηνά και ο Απόλλωνας, βρίσκονται μέσα μας. Είναι εδώ, ζωντανοί. Σε κάθε πόλη και κάθε μέρος, κάθε χωριό μικρό ή μεγάλο αυτού του τόπου, αντιπροσωπεύοντας το βαθύ κοινωνικό βίωμα της συλλογικής μας μνήμης που μια μέρα θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του διχασμού.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιούργησε μια παράσταση για τη μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία «Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες», η οποία έχει αγαπηθεί θερμά από το κοινό όλης της Ελλάδας.

Τα λέμε εκεί στις 21.00 ακριβώς!

Ορέστεια του Αισχύλου
Μετάφραση:
 Δημήτρης Δημητριάδης
Διασκευή, σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Ερμηνεύουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη,  Νίκος Κουρής, Στεφανία  Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου , Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ,  Χριστίνα Μαξούρη, Πολύδωρος Βογιατζής
Πού: Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: από 10€
Προπώληση: www.viva.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30