Η νύχτα με τα 100 βιολιά! - AllYou.gr

Search

Η νύχτα με τα 100 βιολιά!

Τσιγγάνικο ταμπεραμέντο, μουσική και πάθος περιλαμβάνει η αποψινή μας έξοδος.

08 Σεπτεμβρίου 2016

Απόψε λέμε να σε πάμε (ξανά) Ακρόπολη.  Στους δρόμους της συνοικίας άλλωστε αναμένεται σήμερα να ξεχυθεί το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και η πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου, Szaztagu Ciganyzenekar (ελληνιστί: 100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα).

54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες υπόσχονται  να φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.

Οι 100 μουσικοί, μάλιστα, παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο, θα παίξουν για εμάς. Αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.

Η Ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένα με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, τα μέλη της Ορχήστρας θα μας παρουσιάσουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί θα ερμηνεύσουν για εμάς σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, τουGeorges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo deSarasate και του Johann Strauss.

Είτε με παραδοσιακή φορεσιά, είτε με επίσημο ένδυμα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, όπου κάθε νότα είναι σαν θρήνος, αποχαιρετισμός, λυγμός αλλά, την ίδια στιγμή, κι ένας αστείρευτος ύμνος προς τη ζωή.

Εμείς θα είμαστε εκεί – μην το χάσεις!

The Budapest Gypsy Symphony Orchestra: 100 τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη
Πού:
Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: από 25€
Πληροφορίες: 2111010099Ακολούθησε το allyou στο Instagram!