Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε πάμε πέρα (κι) από τον Παράδεισο

Οδηγός μας ο Τζιμ Τζάρμους.


Φύλλις Νικολάου

Η επιστροφή από τις διακοπές μας είναι γεγονός κι αυτό επισφραγίζεται από την διάθεσή μας να μείνουμε -για αλλαγή- λίγο μέσα και να ξαναδούμε παρέα τις αγαπημένες μας ταινίες. Με αφορμή λοιπόν το διήμερο αφιέρωμα που διοργάνωσε πρόσφατα το Cinemarian στον αγαπημένο μας Τζιμ Τζάρμους, σήμερα λέμε να απολαύσουμε μια ταινία που θα μας γυρίσει στην αρχή της καριέρας του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη.

Και κάπως έτσι θα σου δώσουμε  ραντεβού στον... καναπέ με στόχο να ταξιδέψουμε – κυριολεκτικά και μεταφορικά- μαζί σου μέσα από το βραβευμένο road movie «Πέρα από τον Παράδεισο».

Η Εύα, μια νεαρή Ουγγαρέζα, έρχεται στη Νέα Υόρκη για να μείνει στον ξάδερφό της Γουίλι και τον φίλο του Έντι. Μαζί ξεκινούν για το παγωμένο Κλίβελαντ, όπου μένει η θεία της, και στη συνέχεια για την ηλιόλουστη Φλόριντα. Και ενώ η Εύα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, ο Γουίλι συνειδητοποιεί ότι την αγαπά.

Η ταινία αρχικά προοριζόταν για μικρού μήκους 30 λεπτών, την οποία ο Τζάρμους γύρισε το 1982, με φιλμ που είχε περισσέψει από γυρίσματα ταινιών του Βιμ Βέντερς. Σε αυτήν, ο Τζάρμους αποδεικνύει την μαεστρία του για το μονοπλάνο και την αγάπη του για τον Γιασουτζίρο Όζου σε ένα αριστουργηματικό road-movie της δεκαετίας του '80.

Έτοιμη για το "ταξίδι" μας; 

Πέρα από τον Παράδεισο
Σκηνοθεσία:
Τζιμ Τζάρμους
Με τους: Τζον Λιούρι, Ρίτσαρντ Έντσον, Εστερ Μπάλιντ, Σεσίλια Σταρκ
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;