Μια λέσχη για τους τιποτένιους - AllYou.gr

Search

Μια λέσχη για τους τιποτένιους

«Ιδρυτής» της ο Τζόναθαν Κόου.

14 Σεπτεμβρίου 2016

Τετάρτη σήμερα και είπαμε να το ρίξουμε στο διάβασμα. Και το σημερινό βιβλίο μας θα μας γυρίσει στην Βρετανία του 1970. Εκεί θα βρούμε μια παρέα έφηβων μαθητών περνάνε καλά και ενηλίκους που περνάνε χάλια. 

Ο λόγος για τη «Λέσχη των Τιποτένιων» του Τζόναθαν Κόου, ένα μυθιστόρημα στο οποίο το προσωπικό και το πολιτικό διασταυρώνονται ξαφνικά και αναπάντεχα: η καταγραφή μιας εποχής στην οποία ο ρατσισμός και η πάλη των τάξεων αφορούσαν εξίσου ένα εργοστάσιο και μια σχολική αίθουσα.

Μάλλον θυμάσαι τον Τζόναθαν Κόου ως τον συγγραφέα του «Τι ωραίο πλιάτσικο!», το οποίο σημείωσε επιτυχία στην χώρα μας. Το έργο του «Η Λέσχη των Τιποτένιων» μας μεταφέρει στη Βρετανία της δεκαετίας του 1970, ξεκινώντας από το 1973 και καλύπτοντας την  περίοδο ως το τέλος της δεκαετίας του 1970 - περίοδος που σημαδεύτηκε πολιτικά από τις κυβερνήσεις των Χιθ, Γουίλσον και Κάλαχαν για να καταλήξει στο πολιτικό σκηνικό που έφερε τη Μάργκαρετ Θάτσερ στην εξουσία.

Έξυπνο, δηκτικό και παράξενα ρομαντικό, προσεγγίζει τη δεκαετία του 1970 με τον τρόπο που το κλασικό πλέον «Τι ωραίο πλιάτσικο!» προσέγγιζε τη δεκαετία του 1980. Τα περιστατικά φωτίζουν τα φαινόμενα ρατσισμού και ελιτισμού της εποχής και τα αναμειγνύουν με τη σκληρότητα και την αμηχανία της εφηβικής ηλικίας.

Σήμερα λοιπόν λέμε «ναι» στους τιποτένιους!

«Η Λέσχη των Τιποτένιων»
του Τζόναθαν Κόου
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠόλιςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!