Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε σπίτι μας γίνεται ο κόσμος όλος!

Κι όλα αυτά χάρη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Φύλλις Νικολάου

Να σου συστήσουμε τον Magomed, τον Sehmuz, την Heda, την Amel και τον Ali. Ποιοι είναι τούτοι; Είναι 5 παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και ξεχωριστό παρελθόν. Αυτό που τους ενώνει όμως είναι ότι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή στη Δανία και ότι αποτελούν τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «At Home in the World» του Andreas Koefoed. Το τελευταίο μάλιστα προβάλλεται απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Cinedoc

 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λίγοι καταφέρνουν να πάρουν άδεια παραμονής στη Δανία, και να φύγουν από τα κέντρα ασύλου για να ενσωματωθούν στη δανέζικη κοινωνία. Οι υπόλοιποι είτε απορρίπτονται και στέλνονται πίσω στη χώρα καταγωγής τους είτε καταλήγουν να κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

Η ταινία ακολουθεί τα παιδιά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον . Είναι δύσκολο να δημιουργήσουν δεσμούς και φιλίες, και υπάρχει συχνά μια ένταση μεταξύ των παιδιών, καθώς καταπολεμάνε εσωτερικές μάχες με τα τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος τους. Ακολουθούμε την προσπάθειά τους να μάθουν μια νέα γλώσσα, να δημιουργήσουν φιλίες και να προετοιμαστούν για ένα νέο σπίτι στη Δανία.

 Η δασκάλα τους η Dorte είναι ένα από τα άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφαλείας γύρω από τα παιδιά και τις οικογένειές τους στο σχολείο ασύλου. Με την αληθινή αφοσίωση και ενσυναίσθηση της, η Dorte καταφέρνει να πλησιάσει τα παιδιά, παρά τις δυσκολίες και τις προσωπικές προκλήσεις τους. Η Dorte αγωνίζεται να φέρει στην επιφάνεια τον καλύτερο χαρακτήρα των παιδιών, ώστε να τα βοηθήσει να δημιουργήσουν μια νέα θέση στον κόσμο, όπου θα μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Θα σε δούμε εκεί!

At Home in the World
Σκηνοθεσία: Andreas Koefoed
Πού: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 19.30
Τιμές εισιτηρίων: 6€
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου