Απόψε σπίτι μας γίνεται ο κόσμος όλος! - AllYou.gr

Search

Απόψε σπίτι μας γίνεται ο κόσμος όλος!

Κι όλα αυτά χάρη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

21 Σεπτεμβρίου 2016

Να σου συστήσουμε τον Magomed, τον Sehmuz, την Heda, την Amel και τον Ali. Ποιοι είναι τούτοι; Είναι 5 παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και ξεχωριστό παρελθόν. Αυτό που τους ενώνει όμως είναι ότι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή στη Δανία και ότι αποτελούν τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «At Home in the World» του Andreas Koefoed. Το τελευταίο μάλιστα προβάλλεται απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Cinedoc

 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λίγοι καταφέρνουν να πάρουν άδεια παραμονής στη Δανία, και να φύγουν από τα κέντρα ασύλου για να ενσωματωθούν στη δανέζικη κοινωνία. Οι υπόλοιποι είτε απορρίπτονται και στέλνονται πίσω στη χώρα καταγωγής τους είτε καταλήγουν να κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

Η ταινία ακολουθεί τα παιδιά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον . Είναι δύσκολο να δημιουργήσουν δεσμούς και φιλίες, και υπάρχει συχνά μια ένταση μεταξύ των παιδιών, καθώς καταπολεμάνε εσωτερικές μάχες με τα τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος τους. Ακολουθούμε την προσπάθειά τους να μάθουν μια νέα γλώσσα, να δημιουργήσουν φιλίες και να προετοιμαστούν για ένα νέο σπίτι στη Δανία.

 Η δασκάλα τους η Dorte είναι ένα από τα άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφαλείας γύρω από τα παιδιά και τις οικογένειές τους στο σχολείο ασύλου. Με την αληθινή αφοσίωση και ενσυναίσθηση της, η Dorte καταφέρνει να πλησιάσει τα παιδιά, παρά τις δυσκολίες και τις προσωπικές προκλήσεις τους. Η Dorte αγωνίζεται να φέρει στην επιφάνεια τον καλύτερο χαρακτήρα των παιδιών, ώστε να τα βοηθήσει να δημιουργήσουν μια νέα θέση στον κόσμο, όπου θα μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Θα σε δούμε εκεί!

At Home in the World
Σκηνοθεσία: Andreas Koefoed
Πού: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 19.30
Τιμές εισιτηρίων: 6€
 

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!