Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτή τη Δευτέρα αναζητούμε κάτι… κανονικό

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό;


Φύλλις Νικολάου

Τι ακριβώς είναι μια «κανονική οικογένεια»;  Ένα σπίτι στο οποίο μένουν ο μπαμπάς, η μαμά, και το παιδί; Και τι γίνεται όταν η πόρτα του σπιτιού κλείνει, και κανείς σε αυτό το σπίτι δεν είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος; Τι γίνεται όταν το παιδί βλέπει τη μαμά του να κακοποιείται από τον μπαμπά του;  Μήπως η «κανονική οικογένεια» μερικές φορές δεν είναι αυτή που νομίζουμε και έχουμε ως πρότυπο; Μήπως «η κανονική οικογένεια» είναι η ευτυχισμένη και χαρούμενη οικογένεια Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο μικρός πρωταγωνιστής του «A Normal Family?» της Ελένης Κερολλάρι.

Ένα παιδί που βλέπει τη μαμά του να κακοποιείται και δεν μπορεί να κάνει κάτι είναι ένα δυστυχισμένο παιδί που νιώθει αδύναμο, μέσα του ουρλιάζει αλλά κανείς δεν το ακούει. Μπορεί αυτό το παιδί να μεγαλώσει σωστά και να είναι χαρούμενο; Στις μέρες μας όλο και περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές-διαφορετικές οικογένειες και η εικόνα ενός γονιού που μεγαλώνει μόνος το παιδί του δεν αποτελεί ταμπού. Ο μύθος ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς για να μεγαλώσουν σωστά και ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες είναι λιγότερο ευτυχισμένα έχει ξεπεραστεί. Ένα παιδί που μεγαλώνει με τον ένα γονιό σε ένα υγιές περιβάλλον προφυλαγμένο από προβληματικές συμπεριφορές, μπορεί να πάρει μπόλικη αγάπη και φροντίδα που φτάνει για να πατήσει γερά στα πόδια του για μια ζωή με χαρά και υγεία.

Το βίντεο  προβάλλεται στο πλαίσιο του 5ου Open September Φεστιβάλ Τεχνών του Πολυχώρου Vault Theater Plus και εμείς σε προκαλούμε να το δούμε παρέα απόψε – θα σε δούμε εκεί!

A Normal Family?
της Ελένης Κερολλάρι
Πού:
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός
Είσοδος: 5€ / ημέρα (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)
Πληροφορίες: 2130356472
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί