Αυτή τη Δευτέρα αναζητούμε κάτι… κανονικό - AllYou.gr

Search

Αυτή τη Δευτέρα αναζητούμε κάτι… κανονικό

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό;

26 Σεπτεμβρίου 2016

Τι ακριβώς είναι μια «κανονική οικογένεια»;  Ένα σπίτι στο οποίο μένουν ο μπαμπάς, η μαμά, και το παιδί; Και τι γίνεται όταν η πόρτα του σπιτιού κλείνει, και κανείς σε αυτό το σπίτι δεν είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος; Τι γίνεται όταν το παιδί βλέπει τη μαμά του να κακοποιείται από τον μπαμπά του;  Μήπως η «κανονική οικογένεια» μερικές φορές δεν είναι αυτή που νομίζουμε και έχουμε ως πρότυπο; Μήπως «η κανονική οικογένεια» είναι η ευτυχισμένη και χαρούμενη οικογένεια Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο μικρός πρωταγωνιστής του «A Normal Family?» της Ελένης Κερολλάρι.

Ένα παιδί που βλέπει τη μαμά του να κακοποιείται και δεν μπορεί να κάνει κάτι είναι ένα δυστυχισμένο παιδί που νιώθει αδύναμο, μέσα του ουρλιάζει αλλά κανείς δεν το ακούει. Μπορεί αυτό το παιδί να μεγαλώσει σωστά και να είναι χαρούμενο; Στις μέρες μας όλο και περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές-διαφορετικές οικογένειες και η εικόνα ενός γονιού που μεγαλώνει μόνος το παιδί του δεν αποτελεί ταμπού. Ο μύθος ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς για να μεγαλώσουν σωστά και ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες είναι λιγότερο ευτυχισμένα έχει ξεπεραστεί. Ένα παιδί που μεγαλώνει με τον ένα γονιό σε ένα υγιές περιβάλλον προφυλαγμένο από προβληματικές συμπεριφορές, μπορεί να πάρει μπόλικη αγάπη και φροντίδα που φτάνει για να πατήσει γερά στα πόδια του για μια ζωή με χαρά και υγεία.

Το βίντεο  προβάλλεται στο πλαίσιο του 5ου Open September Φεστιβάλ Τεχνών του Πολυχώρου Vault Theater Plus και εμείς σε προκαλούμε να το δούμε παρέα απόψε – θα σε δούμε εκεί!

A Normal Family?
της Ελένης Κερολλάρι
Πού:
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός
Είσοδος: 5€ / ημέρα (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)
Πληροφορίες: 2130356472
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!