Απόψε ταξιδεύουμε ως την άκρη του κόσμου… - AllYou.gr

Search

Απόψε ταξιδεύουμε ως την άκρη του κόσμου…

… πάνω το καραβάκι που δημιουργήσε η Μάρω Κατσίκα.

28 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα σε προσκαλούμε σε ένα ταξίδι ανήσυχο, τρυφερό, γλυκό και γεμάτο χρώμα. Το σημείο εκκίνησής μας είναι «Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου», το πρώτο βιβλίο της υπέροχης Μάρως Κάτσικα και ένα ποίημα του Μιχαήλ Λέρμοντοβ.

Το καραβάκι-πρωταγωνιστής της ιστορίας θέλει να ταξιδέψεις ως την άκρη του κόσμου. Δίχως να χάσει καιρό,  θα ξεκινήσει το ταξίδι του σε ένα πελώριο κύμα που το θα το κουβαλήσει σε κάθε λογής ομορφιές. Στο βυθό θα μιλήσει με τα ψάρια, στον ουρανό με τα αστέρια. Θα δει έρημα κάστρα, γνώρισε σπάνιες πολιτείες πάνω από τα σύννεφα.  Κι όταν το πελώριο κύμα θα το σηκώσει τόσο πολύ, θα δει τον κόσμο από πολύ ψηλά, θα αναρωτηθεί γιατί οι βάρκες επιστρέφουν πάντα στο λιμάνι.

«Το καραβάκι» είναι μια πολύ τρυφερή ποιητική ιστορία για ένα ανήσυχο καραβάκι που ταξιδεύει πάνω σε ένα πελώριο κύμα για να γνωρίσει τον κόσμο και τον εαυτό του. Με υπέροχη εικονογράφηση, αυτό το ιδιαίτερο παραμύθι εμπνέεται από ένα ποίημα του Λέρμοντοβ και τις γραμμές και τα χρώματα του ρωσικού μοντερνισμού και «τρυπώνει» στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Εμείς σήμερα θα χαράξουμε την πορεία μας μαζί του και σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο κι εσύ!

Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου
της Μάρως Κατσίκα
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚαλειδοσκόπιοΑκολούθησε το allyou στο Instagram!