Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μεγάλη πρεμιέρα απόψε

Οι πολυαναμενόμενες Νύχτες Πρεμιέρας, που αρχίζουν σήμερα (17/09) και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 του μήνα, γιορτάζουν τα εικοστά γενέθλιά τους με την προβολή 241 ταινιών!


Γεωργία Κοντού

Επιτέλους απόψε σηκώνει αυλαία ένα από τα αγαπημένα φεστιβάλ των κινηματογραφόφιλων. Φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας σβήνουν είκοσι κεράκια και το γιορτάζουν με τον αριθμό-ρεκόρ των 241 ταινιών. Ενδεικτικά, από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει η "Electra" του Πέτρου Σεβαστίκογλου που είναι work in progress, το "Xenia" του Πάνου Κούτρα, που θα παρουσιαστεί σε μια ειδική προβολή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και το "A Blast" του Σύλλα Τζουμέρκα. Από τις διεθνείς παραγωγές δεν θα χάσουμε το "Κορίτσι που εξαφανίστηκε" του Ντέιβιντ Φίντσερ (η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Τζίλιαν Φλιν), το "Καλωσήρθες στη Νέα Υόρκη" του Έιμπελ Φεράρα με τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ, τα βραβευμένα στις Κάννες «Θαύματα» της Αλίτσε Ροβάρχερ και το πολλά υποσχόμενο «Whiplash». 

Στο διαγωνιστικό τμήμα μουσικής και φιλμ θα δούμε το "Pulp: Μια Ταινία για τη Ζωή, Τον Θάνατο και τα Σούπερμαρκετ", που θα παρουσιάσει στην Αθήνα ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ και μαζί με αυτόν ο ντράμερ των Pulp, Νικ Μπανκς, o οποίος θα ανέβει στα decks για ένα πάρτι στην Τεχνόπολη. Ξεχωρίζει επίσης το "20.000 Μέρες στη Γη" με πρωταγωνιστή τον Νικ Κέιβ, που την ημέρα της προβολής (22/09) θα έχει τα γενέθλιά του!

Τι να πρωτοδιαλέξει κάποιος; Σπεύσατε στους κινηματογράφους να προμηθευτείτε εισιτήρια για τις προβολές, γιατί εξαντλούνται υπερβολικά γρήγορα.

www.aiff.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.