Απόψε βλέπουμε το «Γκιακ» - AllYou.gr

Search

Απόψε βλέπουμε το «Γκιακ»

Τα διηγήματα του Δημοσθένη Παπαμάρκου ζωντανεύουν στη σκηνή του Skrow.

04 Οκτωβρίου 2016

Το διαβάσαμε, το λατρέψαμε, το προτείναμε στους φίλους μας και απόψε θα το δούμε στο θέατρο. Ο λόγος για το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, το οποίο παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Skrow. Όπως καταλαβαίνεις, εκεί θα μας βρει η αποψινή μας έξοδος.  

Το Γκιακ (που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα αρβανίτικα) είναι η χαρτογράφηση του ιστορικού τραύματος, το οποίο, επανερχόμενο εμμονικά μέσω της μνήμης, διαλύει την έννοια του παρόντος, και καταδικάζει τους αφηγητές σε μια κόλαση εξομολογήσεων χωρίς καμία πιθανότητα εξιλέωσης.

Οι αφηγητές παύουν να είναι άνθρωποι και μεταμορφώνονται σε απορρίμματα μιας μνήμης που τους έχει αφήσει ημιθανείς, ένοχους, ανολοκλήρωτους. Σε ένα σκηνικό χώρο γεμάτο κόκαλα, τέσσερις ηθοποιοί μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, διχασμένοι ανάμεσα σε μια πρωτοφανή τρυφερότητα και μια φρικαλέα βία, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κατευνάσουν την λαιμαργία του παρελθόντος. Έτσι, η παράσταση γίνεται μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης με την ιστορική βία τόσο των χαρακτήρων όσο και με τη δική μας.
 

Τα λέμε εκεί !

Γκιακ
Σκηνοθεσία:
Θανάσης Δόβρης
Ερμηνεύουν: Στέλιος Ιακωβίδης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Eύη Σαουλίδου, Σωτήρης Τσακομίδης
Πού: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος) / 8€ (μειωμένο)
Πληροφορίες - κρατήσεις: 2107235842
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!