Ύβρις, παράνοια και ένα πλοίο - AllYou.gr

Search

Ύβρις, παράνοια και ένα πλοίο

Το βράδυ μας περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω  χάρη στον υπέροχο Brian Eno.

07 Οκτωβρίου 2016

Ο Brian Eno είναι εδώ! Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής και πατέρα της ambient, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Brian Eno, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδυάζοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, ο Eno σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή.

Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου, ο Brian Eno εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση , για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό όσο και οικείο.

Ως φυσική προέκταση της ακουστικής εγκατάστασης The Ship, ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Eno που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.

Brian Eno: The Ship
Πού:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα
Πότε: 3-23 Οκτωβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 12.00 -21.00
Πληροφορίες: 2109005800
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!