Υδρόγειος ή υπόγειος; - AllYou.gr

Search

Υδρόγειος ή υπόγειος;

Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, ο κόσμος που αξίζει να γνωρίσουμε είναι υπόγειος.

10 Οκτωβρίου 2016

«Παρουσιάζω τον κόσμο μ' ένα διαφορετικό βλέμμα από ό,τι μας έμαθαν στο σχολείο ή στο στρατό. Πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει την κοινωνία με το δικό του βλέμμα. Προσωπικά, με ενδιαφέρει περισσότερο ο Διάβολος παρά ο Θεός», είχε κάποτε δηλώσει ο Ηλίας Πετρόπουλος.

Πολέμιος της νέο-ελληνικής κυρίαρχης ιδεολογίας και έχοντας τον τίτλο του πρώτου λαογράφου του περιθωρίου της Ελλάδας, ο Ηλίας Πετρόπουλος υπήρξε ένας από τους αυθεντικότερους και ασυμβίβαστους διανοουμένους της μετά-πολεμικής Ελλάδας. Έχοντας απογοητευτεί από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, έπειτα από διώξεις και φυλακίσεις επί χούντας, ο συγγραφέας μετοίκισε στο Παρίσι όπου και πέθανε.

Για να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την εμβληματική, ασυμβίβαστη, και «υπόγεια» προσωπικότητα, απόψε θα κατέβουμε στο Cinemarian στο Κουκάκι για να παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε εκείνον. Το «Ένας Κόσμος Υπόγειος» ξεκινά με τη συνάντηση της Καλλιόπης Λεγάκη, σκηνοθέτιδας της ταινίας, με τον Πετρόπουλο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας  για να του πάρει μια συνέντευξη λίγο καιρό πριν πεθάνει από καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2003. Μέσα από αυτήν, ο Πετρόπουλος μας ταξιδεύει σε άγνωστα τοπία της παράδοσης και της ελληνικότητάς μας και μας γνωρίζει με όλους αυτούς τους ανθρώπους του κοινωνικού υπογείου που κυριάρχησαν στα βιβλία του.


Μην το χάσεις – τα λέμε εκεί στις 21.00 νταν!

«Ένας Υπόγειος Κόσμος»
Σκηνοθεσία:
Καλλιόπη Λεγάκη
Πού: Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 3€

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!