Έρωτας ή πόλεμος; - AllYou.gr

Search

Έρωτας ή πόλεμος;

Σήμερα παρακολουθούμε το παιχνίδι του έρωτα από την ανήμερη αρχή μέχρι το happy end.

19 Οκτωβρίου 2016

Να σου γνωρίσουμε τον Μπατίστα. Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστα είναι ανένδοτος. Θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί.

Όλα αυτά βέβαια, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στην πόλη ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής, ο οποίος βάζει στοίχημα με τον εαυτό του να εξημερώσει την Κατερίνα, να την κατακτήσει και να την παντρευτεί, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να κάνει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την Μπιάνκα, ενώ δυο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια… Κάπως έτσι ξεκινά ένας «πόλεμος» αισθημάτων, φύλων και απόψεων, που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις της εποχής.

Ο λόγος φυσικά για «Το ημέρωμα της στρίγγλας», μια από τις πρώτες κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και μία από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Η κλασική κωμωδία αναβιώνει φέτος στη σκηνή του θεάτρου Βρετάνια, με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Μαρία Ναυπλώτιου. Μέσα από την ξεχωριστή πλοκή σκιαγραφείται γλαφυρά ο «πόλεμος» δυο ερωτευμένων ανθρώπων, που μέσα από πολλές καταστάσεις και στάδια, ανακηρύσσουν θριαμβευτή τον έρωτα!

Τα λέμε στην Πανεπιστημίου στις 19.15 ντάν!

Το ημέρωμα της στρίγγλας
Σκηνοθεσία-Απόδοση:
Γιάννης Κακλέας
Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Ναυπλώτιου, Γιώργος Ψυχογιός, Μένη Κωνσταντινίδη, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιφιγένια Αστεριάδη, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Νούστης, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας
Πού: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7
Ώρα έναρξης: 19.15
Τιμές εισιτηρίων: Από 20€
Πληροφορίες: 2103221579
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!