Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα αντικρίζουμε την όαση Γκάλαχερ

Eίναι υπερηχητική και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μάν(τ)στεστερ.


Φύλλις Νικολάου

Το 1994 η Creation Records κυκλοφορεί το «Supersonic», το πρώτο σίγνκλ ενός –τότε– άγνωστου συγκροτήματος με την ονομασία Oasis. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία μιας πραγματικά μεγάλης μπάντας. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, εμείς συνεχίζουμε να τραγουδάμε με πάθος το «Wonderwall» και, σιγοψυθιρίζοντάς το, κατεβαίνουμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να παρακολουθήσουμε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ματ Γουάιτκρος (τον γνωρίζεις ήδη από το βραβευμένο «Amy»).

Το «Oasis: Supersonic», άλλωστε, είναι μια καταγραφή της ιλιγγιώδους πορείας του συγκροτήματος, μέσα σε τρία χρόνια: από τις εργατικές κατοικίες του Μάντσεστερ στο αποκορύφωμα της καριέρας τους, σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εμβληματικές συναυλίες όλων των εποχών, μπροστά σε 125.000 θεατές, στο Knebworth τον Αύγουστο του 1996. Η ταινία δεν παραβλέπει βέβαια να ασχοληθεί και με τη θυελλώδη σχέση των δύο αδελφών Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ, ξεκινώντας μάλιστα από την παιδική τους ηλικία. Επιπλέον, διαθέτει πλούσιο ανέκδοτο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και σχόλια από όλα τα μέλη της μπάντας, την οικογένεια τους και διάφορους άλλους μουσικούς.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του φετινού In-Edit, του μεγαλύτερου φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο. Το φετινό πρόγραμμά μάλιστα φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη συναρπαστικές ιστορίες από τα παρασκήνια του μουσικού κόσμου που δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Κάτι ακόμα:  Ακόμη, φέτος το αγαπημένο φεστιβάλ θα μας φέρει αντιμέτωπες με το μεγάλο δίλημμα της δεκαετίας του '90: Blur ή Oasis με την προβολή του «Blur: New World Towers» (στις  22 Οκτωβρίου) και, ναι, θα χρειαστεί να διαλέξουμε πλευρά!

Μέχρι να πάρουμε την τελική μας απόφαση, εμείς… (επι)μένουμε Στέγη – εσύ;

Oasis: Supersonic
του Ματ Γουάιτκρος
Πού:
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: από 7€  / 5€ (ΑΜΕΑ & συνοδός) / 3€ (ανέργων)
Πληροφορίες: www.sgt.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.