Απόψε ένα πάρτυ στήνεται στο θέατρο Από Μηχανής - AllYou.gr

Search

Απόψε ένα πάρτυ στήνεται στο θέατρο Από Μηχανής

Η εταιρεία Συν Επί και ο Χάρολντ Πίντερ μας προσκαλούν σε μια ανατρεπτική βραδιά.

01 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάξε βαλίτσες! Απόψε θα σε πάμε σε ένα πάρτι σε μια μίζερη παραθαλάσσια πανσιόν Εκεί θα βρούμε τη Mεγκ, μια καλοσυνάτη γυναίκα, τον σύζυγό της Πητ, και τον πρώην πιανίστα Στάνλεϋ, μοναδικό ένοικος της πανσιόν μέχρι τη στιγμή που καταφθάνουν δύο μυστηριώδεις τύποι για να τον πάρουν μαζί τους Mετά από μια παράλογη και εξοντωτική ανάκριση του οργανώνουν ένα πάρτι γενεθλίων, το οποίο σταδιακά μετατρέπεται σε καφκικό εφιάλτη.

Όπως ο Σάμιουελ Μπέκετ, έτσι και ο Χάρολντ Πίντερ, συγγραφέας του έργου «Πάρτυ Γενεθλίων», αρνείται να παράσχει λογικές εξηγήσεις για τις ενέργειες των χαρακτήρων του. Το νόηµα του έργου δεν εξαρτάται από το να γνωρίζουµε τι έκανε ο Στάνλεϊ. Αυτό που πρέπει να ξέρουµε είναι ότι σε κάποιο σηµείο του παρελθόντος του αυτός, όπως όλοι µας, έκανε κάτι, είναι ένοχος. Η σωµατική κατάρρευση του Στάνλευ µε τη συνακόλουθη απάλειψη της ανθρώπινης συνείδησης και την αχρήστευση του ανθρώπινου μυαλού βρίσκονται στην καρδιά του πιντερικού ενδιαφέροντος.

Tο «Πάρτυ Γενεθλίων» είναι ένα έργο που μέσα από κωμικές και τραγικές καταστάσεις παραμένει αινιγματικό και τρομακτικό. Σε αυτό, μια φαινομενικά κοινότοπη κατάσταση σταδιακά φορτίζεται με απειλή, τρόμο και μυστήριο, παράλληλα με τη λεπτομερή αποτύπωση των διακυμάνσεων και την ηθελημένη παράλειψη μιας εξήγησης ή ενός κινήτρου της δράσης.

Φύγαμε για Μεταξουργείο – θα σε δούμε εκεί!

Πάρτυ Γενεθλίων
Μετάφραση - Σκηνοθεσία:
Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Παίζουν οι: Άκις Βλουτής, Μίνα Αδαμάκη, Φώτης Αρμένης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Κόκκορη
Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ (γενική είσοδος)/ 10€ (μειωμένο)
Πληροφορίες: 2105231131
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!